Είναι εγκληματίες επειδή είναι ΝΑΖΙ: όλες και όλοι στις 7/10, 10 πμ στο Εφετείο

Η δίκη της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από 7 χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της έφτασε στο τέλος της την Παρασκευή 4/9/2020. Οι πράξεις αυτές ήταν μέρος της συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγημένης δράσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αφού είχε προηγηθεί η δολοφονία του Λουκμάν, η επίθεση σε φοιτητές και καθηγήτρια μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο και μια σειρά άλλες δολοφονικές επιθέσεις και εκδηλώσεις βίας και μίσους ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών.

Δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους και βασανίστηκαν από τους ναζί. Το ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Καισαριανή κ.α.

Φέτος η ημερομηνία δολοφονίας του Π. Φύσσα συνέπεσε με το τελικό στάδιο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης που ξεκίνησε το 2015. Με την τεράστια ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων η δίκη τράβηξε πάνω από 6 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, μεταπηδούσαν από κόμμα σε κόμμα, συνέχιζαν να σπέρνουν το ναζιστικό τους δηλητήριο, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών. Από την άλλη, χωρίς καμία κωλυσιεργία και καθυστέρηση το τελευταίο διάστημα προχωρούν δικαστικές υποθέσεις που κατηγορούν συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές, “fast track” διαδικασίες που βγάζουν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων και πλειστηριασμοί σπιτιών των λαϊκών οικογενειών.

H πρόταση της Εισαγγελέως στη δίκη αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων), αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο τη δήλωση του Κασιδιάρη ότι «Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής! Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά, αφού οι ναζί αποτελούν ιστορικά κρίσιμη εφεδρεία για το μεγάλο κεφάλαιο.

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία, θα βρεθούν δυναμικά στον δρόμο. Για να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον ναζισμό, που ανοιχτά καλλιεργεί το μίσος και τις διακρίσεις, που στηρίζει και ενισχύει το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα και την παραπέρα καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Για μην μπορέσει η Χρυσή Αυγή και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου και να πραγματοποιεί επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια σε όποιον θεωρεί “διαφορετικό” ή εχθρό της μισάνθρωπης ιδεολογίας της. Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, και να μη δοθεί καμία επιείκεια απέναντι στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Απαιτείται το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι εγκληματική οργάνωση που οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις επειδή ακριβώς ο ναζισμός, ο φασισμός και η ιδεολογία του μίσους περιλαμβάνει την εξόντωση όσων θεωρούν αντιπάλους. Απαιτείται, όχι μόνο για να μην λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Να σταματήσει η δράση όλων των ναζιστικών-φασιστικών συμμοριών. Να τερματιστεί η στήριξη των ακροδεξιών επιθέσεων από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, από κυκλώματα του κράτους, λέσχες εφέδρων, τον υπόκοσμο και μεγιστάνες.

Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του συστήματος που συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων είναι υπόλογοι. Ευθύνονται γιατί με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τα hotspot, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά, καλλιεργούν τον «εμφύλιο των φτωχών». Ευθύνονται γιατί καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί υποθάλπουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο, τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

Ενόψει της απόφασης στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ψηφίσματα από σωματεία εργαζομένων, πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις πολιτών που απαιτούν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, της ηγεσίας της και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ η συμμετοχή στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι και σε όλη την χώρα στις 18 Σεπτέμβρη ήταν πολύ μεγάλη. Εμείς, με την σειρά μας, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή την προσπάθεια, από αυτόν τον μεγάλο, συλλογικό αγώνα ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο. Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της όμως ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα, η πάλη για να απομονωθούν από κάθε σχολή, από κάθε γειτονιά, από κάθε χώρο δουλειάς οι φασίστες τώρα δυναμώνει! Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στους φασίστες, κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, να συμβάλλουν και στην εκλογική συρρίκνωση των δολοφόνων, ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Δεν επαναπαυόμαστε! Όπως τώρα τα αφεντικά τους-οι επιχειρηματίες-τους «μαζεύουν» κάτω και από την πίεση των αγώνων μας έτσι μπορούν σε επόμενη φάση να τους «ξαναμολύσουν» για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους αγώνες μας.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα σωματεία, οι σύλλογοι, στο πλευρό τους οι φοιτητές και οι μαθητές έχουμε τη δύναμη να απομονώσουμε τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα διάφορα φασιστικά μορφώματα με αγώνες μαχητικούς που στοχεύουν την αιτία που τα τροφοδοτεί και διαμορφώνει το έδαφος για την ανάπτυξή τους: το μεγάλο κεφάλαιο, την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων.

Στέλνουμε τους φασίστες- εγκληματίες εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Ο σύλλογος υποψηφίων διδακτόρων ΕΜΠ συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων, συνδικάτων, μαζικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων στις 7 Οκτώβρη στις 10:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Απαιτούμε:

  • Την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.
  • Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων – Οι Ναζί στη φυλακή!

Ο λαός απαιτεί, οι ναζί στη φυλακή