Καταγγελία του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ για την προσαγωγή μέλους του Συλλόγου μας και προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή μέλους του Συλλόγου μας και προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, που έγινε στην οδό Πατησίων κοντά στο Πολυτεχνείο το πρωί της 24ης Νοέμβρη. Ο συνάδελφος βρέθηκε εκεί προκειμένου να πάει σε εξόρμηση του ΣΜΤ σε τεχνική εταιρεία ενόψει της απεργίας της Πέμπτης 26 Νοέμβρη. Όταν πήγε να βγάλει ένα πανό του σωματείου από το αυτοκίνητο, ήρθαν τρεις αστυνομικοί της μηχανοκίνητης Ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, οι οποίοι λίγο μετά γίνανε δέκα, και ζήτησαν ταυτότητα, χαρτί μετακίνησης και έγινε σωματικός έλεγχος και έλεγχος του οχήματος. Ιδιαίτερο όμως ήταν το ενδιαφέρον των αστυνομικών για το περιεχόμενο του πανό, τόσο στο χώρο του συμβάντος όσο και στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, όπου το περιεχόμενο του πανό ελέγχθηκε ξανά! Η προσαγωγή στο τμήμα έγινε παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος φρόντισε να ενημερώσει τον επικεφαλής για την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΣΜΤ ενώ ερωτηματικά προκαλεί τόσο ο τόπος όσο και ο χρόνος του συμβάντος.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια συλλήψεων και προσαγωγών, της άγριας καταστολής των κινητοποιήσεων στις 17/11. Οι εργοδότες βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται με όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περνούν στην πανδημία. Η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους που πασχίζει να επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιώντας την κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΣΤΙΣ 26/11 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.