ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΥΔ) ΕΜΠ (9/2/2021)

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία!  
Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! 

Την Πέμπτη 4/2 αλλά και την προηγούμενη Πέμπτη 28/1 χιλιάδες φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια ταράξαμε με τη φωνή μας όλη τη χώρα στα μαχητικά και μεγαλειώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις! Σπάσαμε στην πράξη την απαράδεκτη κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, χαλάσαμε τα σχέδια της κυβέρνησης με τα μαχητικά συλλαλητήρια!

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»! Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές των παιδιών του λαού! 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει! Στο όνομα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας μέσα και γύρω από τις σχολές η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση προώθησαν την κατάργηση του ασύλου, μας έλεγαν ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τελικά δεν αντιμετωπίστηκε; Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η κυβέρνηση ΝΔ, πατώντας και πάνω στο πόρισμα Παρασκευόπουλου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιεί αυτό το αφήγημα για να συκοφαντήσει τους αγώνες μας και να τους καταστείλουν. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Μάρδας πρότεινε να αποκτήσουμε ασφαλίτες συμφοιτητές οι οποίοι μετά το πτυχίο του θα συνεργάζονται με τους «αναβαθμισμένους» φύλακες των Πανεπιστημίων και φορώντας πολιτικά θα «εποπτεύουν» τους χώρους και θα «παρεμβαίνουν». 

Εδώ και περίπου έναν χρόνο το ΕΜΠ και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά για τους φοιτητές και οι διαλέξεις από τις οθόνες και η αποκλειστική τηλεκπαίδευση έχουν ρίξει κατακόρυφα το επίπεδο σπουδών τους και έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις. Η εξεταστική συνεχίζεται από απόσταση ενώ ακόμα δεν έχουν παραδοθεί όλα τα συγγράμματα. Ως ΥΔ δεν αποδεχόμαστε το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης και απαιτούμε ολόπλευρη μόρφωση και καθολική πρόσβαση στη γνώση. Το εν λόγω καθεστώς μετακυλίει μεγαλύτερο βάρος της διεξαγωγής/διαδικασίας των μαθημάτων στις πλάτες των ΥΔ, οι οποίοι καλούμαστε να καλύψουμε τις ελλείψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού, τις περισσότερες φορές αμισθί. Αυτό είναι τυπικό παράδειγμα του γεγονότος ότι αντιμετωπιζόμαστε ως φοιτητές ή εργαζόμενοι ανάλογα με το αφήγημα, συμβάλλοντας στην απαξίωση του έργου μας. Επιπλέον, για τους υποψήφιους διδάκτορες και τους εργαζόμενους στην έρευνα το ερευνητικό έργο συνεχίζεται χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι υπότροφοι ΥΔ παραμένουν ανασφάλιστοι εν μέσω πανδημίας και τα ύψη των διάφορων υποτροφιών και ειδικά του ΕΛΚΕ (625€/μήνα) ίσα που επαρκούν για την επιβίωση μας. Επίσης, για άλλη μία φορά καλούμαστε να προσφέρουμε επικουρικό διδακτικό έργο απλήρωτοι για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη και καλούμαστε να υπογράψουμε νέες συμβάσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ώρες εργασίας μας και με ωρομίσθιο 8€ μεικτά!. Στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών δε, δεν έχει πληρωθεί ακόμα το επικουρικό έργο του χειμερινού εξαμήνου του 2019-2020 λόγω γραφειοκρατικού λάθους. 

Ταυτόχρονα οι απαγορεύσεις έχουν γίνει κανονικότητα. Και όλα αυτά γιατί όπως και στην υγεία, έτσι και στην παιδεία η κυβέρνηση επιλέγει να μη δώσει λεφτά για επαναφορά, σε όσο το δυνατόν γίνεται δια ζώσης λειτουργία, με όλα τα μέτρα προστασίας. Στον προϋπολογισμό για το 2021 οι δαπάνες για την υγεία – εν μέσω πανδημίας – μειώνονται, το ίδιο και για τη παιδεία και τη μέριμνα. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός για την παιδεία έφτασε νέο ιστορικό χαμηλό σχολές ενώ η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος έχει χτυπήσει κόκκινο (-80% τα τελευταία χρόνια). Δεν γίνεται καμία πρόσληψη για καθαριότητα, συντήρηση υποδομών και σίτιση ενώ το διδακτικό και εργαστηριακό προσωπικό μειώνεται κάθε χρόνο. Πήγαν όλα στους Μεγάλους Περιπάτους, στα ΜΜΕ, στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στην καταστολή, στις μεγάλες επιχειρήσεις (βλ. AEGEAN). Είναι ξεκάθαρο πώς η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ώστε, σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και με το λαό σε περιορισμό, να επισπεύσει τη νομοθέτηση και εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων που «εκκρεμούν» εδώ και πολλά έτη για λογαριασμό του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Αντί η κυβέρνηση να λύσει αυτά τα προβλήματα, βρήκε 30.000.000 ευρώ για να ιδρύσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να φέρει κάμερες και facecontrol. Υπόσχεται ενίσχυση των πειθαρχικών μέτρων ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές, ενώ ταυτόχρονα στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα περιέχονται αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση και όρια φοίτησης στα ν+ν/2 χρόνια. Το νέο σύστημα εισαγωγής, ενισχύει την ιδιωτική Εκπαίδευση, την οποία «προικίζει» με θέσπιση αυτοματοποιημένης διαδικασίας αναγνώρισης ισοδυναμίας πτυχίων Κολλεγίων & ξένων Πανεπιστημίων με το δίπλωμα μηχανικού Πολυτεχνικών Σχολών. Αυτό έπραξε η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψήφισε στις 17.12.2020, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Γαβρόγλου. Είναι ένα ακόμα βήμα στην διαβάθμιση δικαιωμάτων και μετατροπής του διπλώματός μας σε απλό διαβατήριο για δια βίου και επί πληρωμή σεμινάρια, εξετάσεις και πιστοποιήσεις. Οι διαγραφές αφορούν χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που αναγκάζονται να εργάζονται για να ανταπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών τους. Προκαλεί, επίσης, τους χιλιάδες φοιτητές που με ευθύνη της δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση για μετεγγραφή ή δεν πήραν τη μετεγγραφή τους, δεν έγιναν δεκτοί σε εστία και εγκαταλείπουν τα όνειρα τους για σπουδές. Υποβάθμιση για το «κύρος των ΑΕΙ» δεν είναι ο αριθμός των φοιτητών, αλλά τα τραγικά νούμερα της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων με ευθύνη των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων. Αν η κυβέρνηση θέλει να αποφοιτούν έγκαιρα οι φοιτητές να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Ιδρύματα με όλους τους αναγκαίους όρους! Όταν οι φοιτητές ζητούσαν προσωπικό, εννοούσαν διδακτικό και υγειονομικό- όχι αστυνομικούς, όταν ζητούσαν αναβάθμιση των υποδομών εννοούσαν αίθουσες διδασκαλίας και όχι κάμερες ασφαλείας. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, η αστυνόμευση θα ναι μια κανονικότητα στο ελληνικό πανεπιστήμιο μετά τη κατάργηση του ασύλου που προώθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ψήφισε η σημερινή. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο που θα είναι έρμαιο των εταιρειών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στο οποίο δε θα χωράνε οι ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζόμενων. Και θέλουν να κάνουν τα πάντα για να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς. Η κυβέρνηση φοβάται την οργή λαού και της νεολαίας, γι’ αυτό και καταθέτει το ν/σ στη Βουλή μες στη νύχτα σαν τον κλέφτη. Θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων. Αντίστοιχο στόχο έχει και η όξυνση της κρατικής καταστολής που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκφράστηκε με την προσπάθεια απαγόρευσης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, με το νόμο περιορισμού των συγκεντρώσεων που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, το σχέδιο νόμου για περιορισμό της απεργιακής δράσης των σωματείων και τον κρατικό έλεγχο των διαδικασιών τους.

Οι πρυτανικές αρχές και η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έχουν τεράστια ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Όχι μόνο αποδέχονται την υποχρηματοδότηση, όχι μόνο δεν υλοποιούν τις προτάσεις των Συλλόγων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, αντίθετα ρίχνουν ζεστό χρήμα ιδρύοντας το ένα μετά το άλλο μαγαζιά-επιχειρήσεις μέσα στο ΕΜΠ. Ταυτόχρονα, συκοφαντούν τους συλλογικούς αγώνες των φοιτητών, τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους και δε δίστασαν να απειλήσουν τους συλλόγους εργαζόμενων του ΕΜΠ προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν τον 2ήμερο αποκλεισμό του ιδρύματος. Δεν τους πέρασε, ο αποκλεισμός και το μήνυμά του έγιναν γνωστά και πίεσαν τη σύγκλητο να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου. Παρά την επιφανειακή εναντίωση στο νομοσχέδιο, η απόφαση της συγκλήτου αφήνει ανοιχτή την πόρτα για όξυνση της καταστολής και την ένταση των φραγμών για την ολοκλήρωση των σπουδών.

Τα πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης, χώροι πολιτικής δράσης, χώροι αγώνα. Δε δεχόμαστε την ίδια στιγμή που οι σχολές είναι κλειστές, η κυβέρνηση να περνά νομοσχέδια που αφορούν τις ζωές μας πίσω από την πλάτη μας. Να λοιδορεί  για έλλειψη ευθύνης τη νεολαία που αγωνίζεται, ενώ ήταν αυτή που στάθηκε στο πλάι των υγειονομικών για τα δίκαια αιτήματά τους. Να επιβάλει καταστολή και αστυνόμευση, όταν η νεολαία ζητάει μόρφωση, δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο! Η ανάπτυξη των επιστημών, της έρευνας, των σπουδών και της διδασκαλίας, που διεκδικούμε και μας αξίζει, δεν γίνεται με σώματα καταστολής εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Γίνεται με θέσεις διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας και όρους σπουδών, εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, ποιοτική φοιτητική μέριμνα, στελέχωση των Πανεπιστημίων με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για τη διδασκαλία, συντήρηση, λειτουργία, διοίκηση, φύλαξη, καθαριότητα του Πανεπιστημίου.

Άμεση απόσυρση του εκτρώματος Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση! Καμία ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας – Να δοθούν λεφτά για παιδεία και υγεία! Κανένα νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί με κλειστές σχολές.

Δεν θα περάσει κανένα μέτρο που υποβαθμίζει τις ζωές μας!

Η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να ξανανοίξει με όλα τα μέτρα προστασίας.

Απαιτούμε:

  • Την απόσυρση του Νομοσχεδίου! 
  • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. 
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές, οι ΥΔ και οι εργαζόμενοι που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες! 
  • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! 
  • Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
  • Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας φοιτητών, καθηγητών, ΥΔ και εργαζομένων. 
  • Να γίνουν κανονικά δια ζώσης μαθήματα με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς με το πάγιο καθεστώς υποχρηματοδότησης τα ιδρύματα έχουν υποστελεχωθεί τραγικά.
  • Δωρεάν τεστ για φοιτητές, ΥΔ, καθηγητές και εργαζόμενους στο ΕΜΠ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  
  • Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ΥΔ, ανεξαρτήτως τρόπου αμοιβής, με ευθύνη του ΕΜΠ και του κράτους, που να επεκτείνεται και στα προστατευόμενα από αυτούς μέλη των οικογενειών τους. 
  • Αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι στα Πανεπιστήμια για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες!  
  • Κατάργηση του σημερινού «επικουρικού διδακτικού έργου» των ΥΔ και μεταπτυχιακών φοιτητών, που έρχεται να καλύψει τα διδακτικά κενά της αντιλαϊκής πολιτικής με στόχο να μην γίνουν προσλήψεις σε ειδικευμένο διδακτικό και εργαστηριακό προσωπικό. Ως τότε, κανονικές πληρωμές κάθε ώρας επικουρικού με υπογραφή συμβάσεων εργασίας στην αρχή κάθε εξαμήνου που να καλύπτουν ολόκληρο το εξάμηνο και να λαμβάνουν υπόψη τους και τον αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω των περισσότερων εργαστηριακών ομάδων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  
  • Να γίνει άμεσα μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων και βοηθητικού προσωπικού και νέες προσλήψεις ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα τμήματα και να προχωρήσουν οι διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες χωρίς άλλη καθυστέρηση.  
  • Να καταργηθεί ο θεσμός του «πανεπιστημιακού υποτρόφου». Οι διδακτικές ανάγκες των ιδρυμάτων δεν μπορούν να καλυφθούν με πρόσθετο επικουρικό διδακτικό έργο και υποτροφίες-χαρτζιλίκι σε ΥΔ και μεταπτυχιακούς φοιτητές.  
  • Υπογραφή συμβάσεων εργασίας για τους ΥΔ που αμείβονται από ερευνητικά έργα που θα εξασφαλίζουν τα σύγχρονα δικαιώματα μας. Ο υ/δ να μην εξωθείται σε εργασία εκτός αντικειμένου διατριβής.  
  • Αύξηση του ύψους των υποτροφιών του ΕΛΚΕ σε τουλάχιστον 1000€/μήνα καθαρά και αφορολόγητα.  
  • Να αμείβονται όλοι οι υ/δ επαρκώς και σταθερά, αποκλειστικά με ευθύνη του ΕΜΠ και του κράτους, για όσο διάστημα εκπονούν τη διατριβή τους, ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες βασικές ανάγκες τους.  
  • Τα χρόνια του διδακτορικού να είναι συντάξιμα και να προσμετρώνται στην προϋπηρεσία.  
  • Κάλυψη από το ίδρυμα των απαραίτητων εξόδων για συμμετοχή σε συνέδρια και άλλες δραστηριότητες πάνω στο ερευνητικό αντικείμενο.  
  • Αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού ασφαλείας των εργαστηρίων και ειδική μέριμνα και ενημέρωση για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Εξοπλισμό του γραφείου κάθε ΥΔ με σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή και το απαραίτητο λογισμικό για την έρευνα του. 
  • Μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζεται στην καθαριότητα και νέες προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των ιδρυμάτων και των εστιών.  
  • Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις και να δίνονται δωρεάν σε όλους τα ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά).  
  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα Ιδρύματα με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ιατρικές μονάδες επαρκώς στελεχωμένες. Διαμόρφωση σχεδίου για την αντιμετώπιση κρούσματος, για την προστασία της υγείας όλων των φοιτητών, ΥΔ, καθηγητών και εργαζομένων.  
  • Αξιοποίηση όλων των χώρων των Ιδρυμάτων, δημοτικών και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη Υπουργείου, Ιδρυμάτων, Δήμων και Περιφερειών με κατάλληλη διαμόρφωση τους ώστε να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία και αποφυγή του συγχρωτισμού.  
  • Να χωριστούν τώρα όλα τα τμήματα σε μικρότερες ομάδες ώστε να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 
  • Να προχωρήσουν οι διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες χωρίς άλλη καθυστέρηση. Να μην αξιοποιούνται σαν αναλώσιμοι οι ΥΔ, αλλά και οι κάτοχοι διδακτορικού, με προσλήψεις περιορισμένου χρόνου με ΕΣΠΑ.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις χωρίς εργολαβίες προσωπικού καθαριότητας και συντήρησης.
  • Να ενισχυθεί η φοιτητική μέριμνα και το πανεπιστήμιο να λειτουργεί με κέντρο τις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων. 
  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλε-εκπαίδευση στους φοιτητές!
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές. 
  • Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χαθεί αναγκαία γνώση, χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι φοιτητές.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στο ΕΣΥ. Ανάπτυξη και Στελέχωση των ΜΕΘ. Επίταξη Δομών Υγείας του Ιδιωτικού Τομέα.  
  • Προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων. Αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων 242, 608 και 140.
  • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή παροχής σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 
  • Έρευνα με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες του λαού και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Προχωράμε σε :

  • Συλλαλητήριο την Τετάρτη 10/2 13:00 η ώρα στα προπύλαια και πορεία προς την Βουλή μαζί με εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, γονείς και μαθητές τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Την Πέμπτη 11/2 την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου καλούμε σε μεγάλο συλλαλητήριο μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό, τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα.
  • Εξορμήσεις στην πύλη Ζωγράφου τα απογεύματα ΤρίτηςΤετάρτης 6-8μμ με την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης για την ενημέρωση και διάδοση των δίκαιων αιτημάτων μας σε όσους επισκέπτονται την πολυτεχνειούπολη. 
  • Στήριξη των αγωνιστικών αποφάσεων και των πρωτοβουλιών των φοιτητικών συλλόγων σε όλη την Αθήνα και την Ελλάδα.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!