Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ Σχετικά με τις προσαγωγές στο συλλαλητήριο 10/2

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

Το σημερινό μαζικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας έστειλε για ακόμα μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα: Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο – έκτρωμα, να πάρουν τώρα μέτρα για την υγεία και τις σπουδές μας. Οι χιλιάδες φοιτητές που εδώ και βδομάδες είναι στους δρόμους της Αθήνας είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης. Οι φοιτητές, οι ΥΔ, οι εργαζόμενοι το νομοσχέδιο το έχουμε ήδη καταψηφίσει!

Καταγγέλλουμε την στάση της Κυβέρνησης που για άλλη μια φορά γέμισε το κέντρο της Αθήνας με αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες και αύρες αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές που αγωνίζονται σαν εγκληματίες. Σήμερα τους αποδείξαμε για ακόμα μια φορά ότι τα σχέδια τρομοκράτησης και διάλυσης των διαδηλώσεών μας δεν περνάνε! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις σε βάρος φοιτητών που διαδήλωναν. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνέλαβαν φοιτητή που επέστρεφε στο σπίτι του από το συλλαλητήριο.

Αντί η Κυβέρνηση να προχωράει σε συλλήψεις στο «σωρό», στην προσπάθεια απαγόρευσης, τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων μας να κάνει τώρα πράξη τα αιτήματά μας, να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο, να πάρει μέτρα για τις σπουδές μας, για να μπορέσουν να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας. Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων φοιτητών, να μην μετατραπούν οι προσαγωγές σε συλλήψεις.

Καλούμε αύριο σε συγκέντρωση στις 5μμ στο Σύνταγμα την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην βουλή.