Απόφαση ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (Υ/Δ) ΕΜΠ | ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΩΣ ΕΔΩ! ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

(* Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία)

Βγαίνουμε στους δρόμους για να τους σταματήσουμε

Μετά την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των μεγάλων φοιτητικών διαδηλώσεων, την τραμπούκικη εισβολή ακόμα και σε σπίτια αγωνιστών, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε ένα νέο πογκρόμ άγριας καταστολής από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τις γειτονιές και σε όλη την χώρα.

  • Την Παρασκευή 5 Μάρτη, τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη οργάνωσαν ένα όργιο τρομοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος, μέσα και γύρω από τους σταθμούς του μετρό, με 11 προσαγωγές και συλλήψεις. Ο στόχος να ακυρώσουν τις καθημερινές ογκούμενες διαδηλώσεις για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα και να μην γίνει ο Δ. Κουφοντίνας ο πρώτος νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας.
  • Το Σάββατο 6 Μάρτη είδαμε πάλι σκηνές αστυνομικής βίας, με νέες προσαγωγές και συλλήψεις. Η αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές ούτε καν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς να υπάρχει καν τυπική απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Την ίδια μέρα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ έκαναν επίθεση με μηχανές στη λαϊκή αγορά του Κάτω Χαλανδρίου, επειδή μία μικρή ομάδα ατόμων σήκωσε πανό αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα. Έφυγαν μόνο κάτω από την αποδοκιμασία του κόσμου, κάνοντας τρεις προσαγωγές.
  • Την Κυριακή 7 Μάρτη η Νέα Σμύρνη έζησε το όργιο καταστολής με την επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο κόσμο που βρισκόταν στη πλατεία, υπό το πρόσχημα της τήρησης των μέτρων. Εκεί ξυλοκοπήθηκε άγρια και συνελήφθη ο συνάδελφος μεταπτυχιακός και μέλος του ΣΜΤ Α.Μ., ενώ η κυβέρνηση τον στοχοποίησε ανακοινώνοντας τα στοιχεία του σε τηλεοπτική εκπομπή, με ψευδείς αναφορές και φακέλωμα χειρότερο και από τις πιο μαύρες μεθοδεύσεις της ασφάλειας!
  • Την Δευτέρα 8 Μάρτη οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη συνέχισαν το έργο τους στους Αμπελόκηπους στην Πανόρμου. Οι εικόνες δείχνουν αστυνομικούς που κυνηγούν περαστικούς και σπάνε φανάρια αυτοκινήτων με τα γκλομπ τους. Ο λόγος ήταν μια μικρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη. Αργότερα στο ΑΠΘ η αλληλεγγύη του κόσμου και η μαζική κινητοποίηση απέτρεψαν το σχέδιο εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Παρά το πογκρόμ καταστολής, ο λαός της Νέας Σμύρνης απάντησε με δύο μεγάλες διαδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις την 8η Μάρτη, οι αγώνες της νεολαίας και των φοιτητών συνεχίζονται.

Όλο το διάστημα του lockdown και των απαγορεύσεων ο κατάλογος της κυβερνητικής και κρατικής βίας δεν έχει τελειωμό: Σεπόλια, Κυψέλη, Εξάρχεια, Ασπρόπυργος, Κεραμεικός, Σύνταγμα, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη, Χανιά… παντού! Χουντικές απαγορεύσεις συναθροίσεων από 17 Νοέμβρη έως 6 Δεκέμβρη, φίμωτρο και λογοκρισία ακόμα και στο ίντερνετ και στα «κοινωνικά δίκτυα», άρνηση των δίκαιων αιτημάτων του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα. Όλα αυτά αποτελούν απαραίτητο στήριγμα της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της νέας βάρβαρης δυστοπίας που μας ετοιμάζουν.

Αποτελεί πρόσχημα ότι ελέγχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας και του «υγειονομικού κινδύνου» από τον κορωνοϊό. Η κλιμάκωση της καταστολής θέλει να κρύψει τα αδιέξοδα της χρεοκοπημένης πολιτικής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ύστερα από 5 μήνες lockdown, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί αυξάνονται. Υπεύθυνη είναι μόνο η κυβέρνηση και τα δήθεν «έξυπνα μέτρα» που διαλύουν τη Δημόσια Υγεία και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους. Παράλληλα, εκμεταλλεύεται την πανδημία για να καταργήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση και στον αγώνα και να επιτεθεί στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Με μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες μπορούμε να συγκροτήσουμε το αντίπαλο δέος, αμφισβήτησης, αντίστασης και ανατροπής. Έχουμε τα δικά μας όπλα, την αλληλεγγύη και τον μαζικό αγώνα.

  • Έξω η αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Άμεση διάλυση της ΔΡΑΣΗ, των ΜΑΤ και των σωμάτων ασφαλείας.
  • Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα. Όχι στο καθεστώς “εξαίρεσης”.
  • Να απαλλαχθούν όλοι οι συλληφθέντες από τις κατηγορίες.
  • Αγώνας για Ψωμί Παιδεία Υγεία Ελευθερία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ- κεφαλαίου.

Όλοι/ες στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα, για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα – ελευθερίες ενάντια στον αυταρχισμό, που καλεί η πρωτοβουλία νομικών, μαζικοί φορείς, σωματεία, κινήσεις κ.ά..