Kαταγγελλία του ΔΣ του Συλλόγου για την απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης φοιτητών και καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ από τον πρύτανη του ΕΜΠ, ώστε να μην πραγματοποιήσουν διάλεξη δια ζώσης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΥΔ) ΕΜΠ

 

Οι σχολές του Πολυτεχνείου συμπληρώνουν ένα χρόνο κλειστές και το επίπεδο σπουδών υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ιδρύματος όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο από αυτά που από την αρχή απαιτούμε μαζί με τους φοιτητές ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά οι σχολές χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία μας, η υγεία των φοιτητών, των καθηγητών και του υπόλοιπου προσωπικού του ιδρύματος. Ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση, εκλεγμένοι εκπρόσωποι φοιτητών της σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη διά ζώσης διάλεξη στη σχολή την Παρασκευή 12 Μαρτίου τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να δείξουν πως υπάρχουν οι δυνατότητες να ανοίξουν οι σχολές μας, να γυρίσουν οι φοιτητές στις σπουδές τους.

 

Ο Σύλλογος Υποψηφίων Διδακτόρων του ΕΜΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη και χυδαία προσπάθεια τρομοκράτησης φοιτητών αλλά και καθηγητή της σχολής από τον πρύτανη του ΕΜΠ Μπουντουβή, ώστε να μην πραγματοποιήσουν τη διάλεξη. Φαίνεται για μία ακόμη φορά ότι οι σχολές παραμένουν κλειστές, όχι επειδή δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να ανοίξουν, αλλά επειδή κυβέρνηση και διοικήσεις βολεύονται σε αυτή την κατάσταση, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα και η έρευνα των ιδρυμάτων συνεχίζει κανονικά, ενώ οι φοιτητές αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα της τηλεκπαίδευσης. Η λύσσα τους να προασπίσουν αυτές τις επιδιώξεις τους απέναντι στο συλλογικό μας αγώνα πλέον τους οδηγεί σε γελοιότητες. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο πρύτανης προσπάθησε μάταια να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και φοιτητές που πραγματοποιούσαν διήμερο αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης. Ο μαζικός διήμερος αποκλεισμός από τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΜΠ του έδωσαν μαχητική απάντηση που θα πρέπει να του γίνει μάθημα!

 

Δεν τρομοκρατούμαστε! Αγωνιζόμαστε για να ανοίξουν οι σχολές για τους φοιτητές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας εδώ και τώρα!