Για τη δίκη των δύο φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη 2018 στο άγαλμα του Τρούμαν

Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών!

 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη 2018, στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν ενάντια στην επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία. Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δίστασε να χτυπήσει με άγρια καταστολή τη συγκέντρωση για να μην «λερωθούν» οι καλές σχέσεις με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  μετατρέποντας την χώρα μας σε νατοϊκό ορμητήριο, μπλέκοντας το λαό και την νεολαία σε επικίνδυνα σχέδια. Δίνει πάτημα στους φονιάδες του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζουν λαούς, να σπέρνουν το θάνατο, δίνοντας βάσεις, συμμετέχοντας σε νατοϊκές επιχειρήσεις κ.α. Ταυτόχρονα, συμμετέχει ενεργά σε κάθε βρώμικη αποστολή και αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας μας με την πενταετή ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ”, την αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στη Σαουδική Αραβία (!!!) αλλά και την άμεση εγκατάσταση νέων αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων δίπλα στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη.

Σέρνουν σε δίκη τους δύο φοιτητές με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των κυβερνήσεων με τους φονιάδες των λαών!

Είναι βαθιά γελασμένοι! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! Άλλωστε αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αποφάσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο αγωνιστών από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία εργαζομένων καθώς και οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αθώωσή τους! Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις ανάγκες της, από το δικαίωμα της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς.

Καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφθσσές μας, να σταθούν αλληλέγγυοι στους δύο φοιτητές. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους.

Δίνουμε μαζικό, μαχητικό παρών στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο κτίριο 7, όπου δικάζονται οι δύο φοιτητές!