Ψήφισμα για τις λίστες των εγγεγραμμένων μελών των συλλόγων

Ψήφισμα της Εφορευτικής Επιτροπής του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ

Η εκλεγμένη από την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του συλλόγου των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΕΜΠ εφορευτική επιτροπή ζήτησε από όλες τις γραμματείες των σχολών του ΕΜΠ το μητρώο των Μεταπτυχιακών Φοιτητών (εγγεγραμμένων φοιτητών στα ΔΠΜΣ), ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές του συλλόγου την Παρασκευή 10/12/2021. Η απάντηση των σχολών καθ’ υπόδειξη της πρυτανείας του ιδρύματος στο αίτημα ήταν «η Γραμματεία μας δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημά σας και να σας παραδώσει αρχείο, που περιέχει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και δη το Μητρώο Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Σχολής για σκοπούς που δεν αφορούν στην εφαρμογή διαδικασιών, που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την ανώτατη εκπαίδευση».

Είναι ξεκάθαρο ότι η πρυτανεία θέλει να βάλει εμπόδια στην συγκρότηση του συλλόγου των μεταπτυχιακών φοιτητών και στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών του, θέλει προφανώς να βάλει εμπόδια και στην λειτουργία και στη δράση των συλλόγων του πολυτεχνείου συνολικά. Αυτό δεν το κάνει σε κενό αέρος, αλλά προσπαθεί να βάλει σε λειτουργία το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα ενιαία ψηφοδέλτια στις φοιτητικές εκλογές πριν καν αυτό ψηφιστεί. Είναι στα πλαίσια της προσπάθειας, που κάνουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά να επέμβουν στα σωματεία και στη δράση τους (νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για το 50%+1 για την κήρυξη απεργίας, νομοσχέδιο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, Νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το παραπέρα χτύπημα της απεργίας, το φακέλωμα των συνδικαλιστών κτλ.).

Είναι ξεκάθαρο ότι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος οργανωμένοι στους συλλόγους τους χαλάνε με την δράση τους τα σχέδια των κυβερνήσεων και της διοίκησης του ιδρύματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας του, που θα επιβάλει ακόμα και δίδακτρα στους φοιτητές μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ και θα χτυπήσει συνολικά τις ανάγκες τους. Τους χάλασαν τα σχέδια για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι φοιτητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί, οι υποψήφιοι διδάκτορες το κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τους συλλόγους μας για τα δίκαια αιτήματα μας, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας μέσα στις σχολές, για να μην μπουν δίδακτρα σε κανένα μεταπτυχιακό, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, για φοιτητική μέριμνα, για αξιοπρεπείς αμοιβές και για ασφάλιση όλων των ΥΔ, κόντρα σε όποια προσπάθεια υπονόμευσης της λειτουργίας τους και της δράσης τους.

Απαιτούμε να δοθούν εδώ και τώρα οι λίστες των μεταπτυχιακών φοιτητών και την μελών κάθε Συλλόγου που τις αιτείται, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και με διαφάνεια η εκλογική διαδικασία.

Καλούμε σε κινητοποίηση του συλλόγου στην πρυτανεία του ΕΜΠ την Δευτέρα 14/12 στις 10:00