Απόφαση του ΔΣ σχετικά με τις ζημίες στο κτίριο διοίκησης

Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ

 

Tην Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 ομάδα αγνώστων, που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές και την πολυτεχνειακή κοινότητα, προχώρησε σε ζημιές στο κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειές δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, την οργανωμένη  πάλη και τον αγώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Υποψηφίων Διδακτόρων, Μεταπτυχιακών φοιτητών και Εργαζομένων του ΕΜΠ.

 

Η προσπάθεια να αξιοποιηθούν πρακτικές από ομάδες, που δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο κίνημα και τις δράσεις του, με σκοπό την επιβολή της κυβερνητικής στοχοθεσίας, δεν πείθει πια κανέναν. Τέτοιου είδους πρακτικές αξιοποιούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια, την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους λειτουργίας, η οποία «ονειρεύονται» να περιφρουρείται από την πανεπιστημιακή αστυνομία, που θα καταστέλει το φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους μας κάθε φορά που θα διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ήδη έχουμε δει απόπειρες εφαρμογής πτυχών του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί διαρκώς να νομιμοποιήσει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές.

 

Ειδικά αυτή την περίοδο, ενέργειες σαν τις χθεσινές είναι «δώρο» στην κυβέρνηση, που ετοιμάζει νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, ο οποίος θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματική τους λειτουργία και προετοιμάζει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας.