Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Όχι στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, Αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας

Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει για ακόμη μια φορά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό που ματώνει για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής.

Θύματα του πολέμου είναι και τα εκατομμύρια προσφύγων και ξεριζωμένων Ουκρανών, ανάμεσά τους και χιλιάδες που φτάνουν στη χώρα μας. Δείχνουμε για άλλη μία φορά την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους, είτε προέρχονται από την Ουκρανία, είτε την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και όποια άλλη χώρα βυθίζεται στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Δεν διαχωρίζουμε τους πρόσφυγες ανάλογα με το χρώμα δέρματος, τη θρησκεία, τη χώρα προέλευσης όπως κάνουν κυβερνητικά στελέχη με ρατσιστικές τους δηλώσεις και η Ε.Ε. με την πολιτική της, με τα κολαστήρια των hotspots που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο σύλλογος  μας συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για αλληλεγγύη στους ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας! Καλούμε τους συμφοιτητές μας να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία!

Την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου την εκφράζουμε με κάθε τρόπο! Μαζί με την έμπρακτη στήριξη, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Είμαστε αντίθετοι στην αποστολή όπλων, στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας και στην προετοιμασία αποστολής ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας γιατί συμβάλλουν στη συνέχιση της αιματοχυσίας και την κλιμάκωση ενός πολέμου απρόβλεπτων διαστάσεων, μας μετατρέπουν σε θύτη άλλων λαών και «μαγνήτη» πιθανών αντιποίνων!!

Οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών και δολοφόνων!  Δίνουμε το χέρι μας σε όλους τους ξεριζωμένους, στα θύματα του πολέμου, σε όσους αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους! Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική, φασιστική φωνή!

Ο Σύλλογος μας συγκεντρώνει:

  • Κονσέρβες
  • Αλεύρι
  • Παξιμάδια
  • Γάλα εβαπορέ και σε σκόνη
  • Δημητριακά
  • Ζυμαρικά
  • Όσπρια
  • Φάρμακα και υγειονομικό υλικό

 Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει έξω από το εστιατόριο μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΜΠ.