Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Καταγγελία επίθεσης αστυνομικών δυνάμεων στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 6/4

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων την Τετάρτη 6/4 στο  μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την ώρα που ξεφορτώνονταν ΝΑΤΟικο πολεμικό υλικό. Καταγγέλλουμε την βίαιη προσαγωγή φοιτητών και εργαζομένων, ακόμα και δημοσιογράφου. Από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν κατά την ώρα της προσαγωγής τους τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής από αστυνομικούς.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση η οποία την ώρα που τσακίζει τις σπουδές μας, που ροκανιζεται το εισόδημα των οικογενειών μας, που η χώρα μας εμπλέκεται σε επικίνδυνους σχεδιασμούς στη περιοχή,  εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία! Δεν θα τους περάσει!

Αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση είναι η πάλη των εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, το ότι ο λαός βάζει εμπόδια στη διέλευση των δολοφονικών στρατών τους.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Απαιτούμε να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες!