Απόφαση του ΔΣ – Ψήφισμα Συντονισμού Συλλόγων ενάντια στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας 27/05/2022

Ψήφισμα του Συντονισμού των Συλλόγων Φοιτητών,Υποψηφίων Διδακτόρων και Εργαζομένων του ΕΜΠ

(πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/5/2022 στις 12:00 στο parking της Διοίκησης)

Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ!

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στο Πολυτεχνείο!

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν φήμες για επιτάχυνση της εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, ακόμα και από την Τετάρτη 1η Ιουνίου, οι οποίες συμπληρώνονται με την απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα των ΟΠΠΙ. Την ίδια στιγμή, ξεδιπλώνεται ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με την αξιοποίηση προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα, τους συλλογικούς φορείς και τους αγώνες τους, με στόχο την ένταση της καταστολής. Σε αυτά τα πλαίσια, γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης εισβολής και άσκησης βίας από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητή κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, τον εμπρησμό υπηρεσιακού οχήματος του ΕΜΠ στο parking της σχολής Χημικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το «σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο», ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση και τα εργασιακά δικαιώματα, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, την επιχειρηματική λειτουργία τους, την απαξίωση των πτυχίων και την εξίσωσή τους με αυτά των κολεγίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές του ΕΜΠ έχουμε πείρα. Με συνεχείς συντονισμούς των συλλογικών μας φορέων, με τους δυναμικούς αποκλεισμούς της Πολυτεχνειούπολης και τα άμεσα αντανακλαστικά που δείξαμε με την περικύκλωση του κτιρίου Διοίκησης, καταφέραμε να μπλοκάρουμε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΜΠ! Έτσι θα συνεχίσουμε!

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα πατήσει στο Πολυτεχνείο!

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Αποφασίζουμε:

  1. Οι φοιτητές κατάληψη των σχολών μας, οι υποψήφιοι διδάκτορες και οι εργαζόμενοι αποχή από τα εκπαιδευτικά, ερευνητικά και διοικητικά μας καθήκοντα και συμμετοχή στην περιφρούρηση των πυλών του ΕΜΠ οποιαδήποτε μέρα αποπειραθεί να μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία
  2. Έκτακτο συλλαλητήριο συλλόγων φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων, εργαζομένων το Σάββατο 28/5 στις 5μμ στα Προπύλαια.
  3. Συλλαλητήριο την Πέμπτη 2/6 12μμ στα Προπύλαια ενάντια στην είσοδο και εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας
  4. Νέος συντονισμός της δράσης μας με όλους τους συλλόγους του ΕΜΠ την Παρασκευή 3/6 στις 12μμ στην είσοδο του κτιρίου Διοίκησης