Ψήφισμα του Συντονισμού των Συλλόγων Φοιτητών, Υποψηφίων Διδακτόρων και Εργαζομένων του ΕΜΠ – Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στο Πολυτεχνείο!

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους!

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στο Πολυτεχνείο!

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν φήμες για επιτάχυνση της εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η ΟΠΠΙ έχει ήδη «πιάσει δουλειά» στο Α.Τ. Ζωγράφου. Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο την νομιμοποίηση της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Η εισβολή των ΜΑΤ και η χρήση χημικών, ο τραυματισμός φοιτητών δε θα επιτρέψουμε να γίνουν η καθημερινότητα στις σχολές μας! Την ίδια στιγμή, το σχέδιο έντασης της καταστολής αξιοποιεί προβοκατόρικες ενέργειες που εξελίσσονται στην Πολυτεχνειούπολη αυτήν και την προηγούμενη η εβδομάδα και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, τους συλλογικούς φορείς και τους αγώνες τους.

Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, την επιχειρηματική λειτουργία τους, την απαξίωση των πτυχίων και την εξίσωσή τους με αυτά των κολεγίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης. Για αυτό, ενώνουμε τις φωνές μας και απορρίπτουμε το νέο απαράδεκτο νόμο-πλαίσιο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα μας! Έρχεται να εφαρμοσθεί σε ένα Πολυτεχνείο που εδώ και καιρό έχει συρρικνώσει τη δημοκρατική αντιπροσώπευση, με τα διοικητικά όργανα σε εκτελεστικό ρόλο “επιχειρηματικών” δραστηριοτήτων. Ο νέος νόμος επιταχύνει τη μετατροπή των προγραμμάτων σπουδών σε συλλογές δεξιοτήτων, διασπά κι άλλο τον ενιαίο χαρακτήρα των πτυχίων σε πανσπερμία τίτλων σπουδών, με πλήρη αποσύνδεση από το επάγγελμα, υποτάσσει την ίδια την εξέλιξη των επιστημών, της διδασκαλίας και της έρευνας στην επιχειρηματική κερδοφορία. Αυτό το Πανεπιστήμιο, της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας, που χτίστηκε σταδιακά από όλες τις κυβερνήσεις, χρειάζεται την κρατική καταστολή για να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Η καταστολή πήγαινε πάντα χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική και αποδεικνύει ότι ο δίκαιος αγώνας μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα τους φοβίζει!

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές του ΕΜΠ έχουμε πείρα. Με συνεχείς συντονισμούς των συλλογικών μας φορέων, με τους δυναμικούς αποκλεισμούς της Πολυτεχνειούπολης και τα άμεσα αντανακλαστικά που δείξαμε με την περικύκλωση του κτιρίου Διοίκησης, καταφέραμε να μπλοκάρουμε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΜΠ! Έτσι θα συνεχίσουμε!

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα πατήσει στο ΕΜΠ!

Ο νέος νόμος-πλαίσιο να μην κατατεθεί!

Αποφασίζουμε:

  1. Οι φοιτητές κατάληψη των σχολών μας, οι υποψήφιοι διδάκτορες αποχή και οι εργαζόμενοι στάση από τα εκπαιδευτικά, ερευνητικά και διοικητικά μας καθήκοντα και συμμετοχή στην περιφρούρηση των πυλών του ΕΜΠ οποιαδήποτε μέρα αποπειραθεί να μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία.
  2. Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΜΠ την Τετάρτη 8/6 στις 11.00. Η διοίκηση του ΕΜΠ να μην επιτρέψει/διευκολύνει την είσοδο της ΟΠΠΙ, να καλέσει άμεσα συνεδρίαση Συγκλήτου με αυτό το θέμα και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των συλλόγων.
  3. Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον νόμο-πλαίσιο και την είσοδο της ΟΠΠΙ, την Πέμπτη 9/6 στις 18.00 στα Προπύλαια και συμμετοχή στον συντονισμό συλλόγων φοιτητών και εργαζομένων της Αθήνας αμέσως μετά το συλλαλητήριο στη Νομική.
  4. Την Παρασκευή 10/6 στις 06:00 μαζική συγκέντρωση στις πύλες του ΕΜΠ από κοινού με τους συλλόγους φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών, για να περιφρουρήσουμε στην πράξη το Πολυτεχνείο, τις σπουδές, τα δικαιώματα μας και το άσυλο και να κάνουμε ξεκάθαρο πως η αστυνομία δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι της στις σχολές μας!
  5. Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς του ΕΜΠ σε νέα σύσκεψη συντονισμού την Παρασκευή 10/6 στις 12.00 στο parking του Κτιρίου Διοίκησης.