Απόφαση του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Απόφαση για την κλήση σε προανάκριση φοιτητών-τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την ασφάλεια και τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων. Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις για προανάκριση και παροχή εξηγήσεων σε οκτώ συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη Δ.Σ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε η Κεραμέως για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε πειθαρχική δίωξη σε φοιτητή για αφισοκόλληση!  Μάλιστα η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και της οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία. Οι κατασκευασμένες σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν πρόκειται να περάσουν.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως η καταστολή και η αστυνομοκρατία αποτελούν για την κυβέρνηση απαραίτητο χαρακτηριστικό του μοντέλου του πανεπιστημίου που θέλουν να επιβάλουν, αλλά και της συνολικής αντεργατικής πολιτικής της. Την στιγμή που φέρνουν νέο νόμο-πλαίσιο που χτυπάει τα δικαιώματα μας, διαμορφώνει πτυχία-σούπα, προχωρά στην κατάργηση τμημάτων, εξισώνει περαιτέρω τα πτυχία μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων, φέρνει συμβούλια διοίκησης και συμβούλια φοιτητών προσπαθούν να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Ξέρουν πολύ καλά πως όσο εντείνεται η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων μας, όσο φέρνουν νόμους για να ενισχύσουν αυτή την κατεύθυνση οι φοιτητές θα αντιδράμε γιατί το σημερινό πανεπιστήμιο είναι μακριά από τις ανάγκες μας, ένα πανεπιστήμιο που δεν εξασφαλίζει ούτε τα βασικά για σίτιση και στέγαση, ένα πανεπιστήμιο που διαμορφώνει αποφοίτους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των επιχειρήσεων. Για αυτό προσπαθούν να βάλουν την αστυνομία μέσα στις σχολές μας, για αυτό προσπαθούν να μας τρομοκρατούν, όμως οι φοιτητές αποδείξαμε πως μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική και έτσι θα συνεχίσουμε. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • Να αποσυρθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο! Να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη!
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων της Κρήτης ενάντια στις διώξεις των συνδικαλιστών συναδέλφων μας.