Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Σχετικά με τη δράση φασιστικών ομάδων στο ΕΜΠ

Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες και οι Ερευνητές του ΕΜΠ καταγγέλλουμε τη δράση φασιστικών ομάδων που την τελευταία εβδομάδα αποφάσισαν να βγουν από τις τρύπες τους και να γράψουν φασιστικά συνθήματα σε όλη τη Πολυτεχνειούπολη, να ποζάρουν στο φακό χαιρετώντας ναζιστικά και κρατώντας σημαία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Νομίζουν πως βγαίνοντας στα κρυφά, μέσα στη νύχτα θα καταφέρουν να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο, να μας τρομοκρατήσουν.

Τους το κάνουμε ξεκάθαρο.  Όλο αυτό το διάστημα, σε συντονισμό με τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους Συλλόγους εργαζομένων του ΕΜΠ, έχουμε οργανώσει τον αγώνα κόντρα στην ακρίβεια που τσακίζει εμάς και τις οικογένειες μας, στην υποβάθμιση των σπουδών μας, στην επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, στο νέο νόμο-πλαίσιο που μετατρέπει ακόμα περισσότερο τα πανεπιστήμια μας σε επιχειρήσεις, την πανεπιστημιακή αστυνομία, συνολικά την όξυνση της καταστολής. Βγήκαμε μπροστά για να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και που η χώρα μας εμπλέκεται ενεργά, δεν συμβιβαστήκαμε με τις εικόνες κατατρεγμένων ανθρώπινων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καθημερινά ξεβράζονται στο Αιγαίο. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος τέτοιων ομάδων. Είναι χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος όλων όσων πρωτοστατούν για την οργάνωση και ενίσχυση του αγώνα μας, κόντρα στη πολιτική που χτυπάει και τσακίζει τις ζωές μας. Ξέρουμε πολύ καλά πως έχουν την ανοχή του κράτους, ενώ μάλιστα από ότι φαίνεται χαίρουν και της ανοχής διάφορων κοσμητόρων στο ΕΜΠ, όπως της ΣΕΜΦΕ και των Πολιτικών Μηχανικών που αντί να καταδικάσουν τη δράση τους βγήκαν και τους υπερασπίστηκαν.

Δυστυχώς για όλους αυτούς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν ξεχνάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γέννα. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα και όσους  έχασαν την ζωή τους από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Τους συμβουλεύουμε για το δικό τους καλό να επιστρέψουν στις τρύπες από τις οποίες βγήκαν ή αλλιώς θα φροντίσουμε εμείς να βρούνε νέες να κρυφτούν.

Τσακίζουμε τους φασίστες σε κάθε σχολή, γειτονιά και σχολείο. Δίνουμε μαζική απάντηση στο τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Πέμπτη. Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο δρόμο του αγώνα κόντρα στο φασισμό και το σύστημα του τον γεννά.