Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Σχετικά με τη δράση φασιστικών ομάδων στο ΕΜΠ και Διοργάνωση Αντιφασιστικής Συναυλίας

Καταδικάζουμε τη δράση θρασύδειλης ναζιστικής ομάδας που δρα στην Πολυτεχνειούπολη στα σκοτάδια, που βανδαλίζει τις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ με σβάστικες και άλλα φασιστικά σύμβολα, που ποζάρει στο φακό χαιρετώντας ναζιστικά και φορώντας μπλουζάκια με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, που μέλη της οποίας απειλούν φοιτητές του ιδρύματος ως κοινοί εγκληματίες. Η δράση αυτή αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων και αποδείξεων (φωτογραφίες, βίντεο, κ.α.), τα οποία κυκλοφορούν και αναρτώνται από τους ίδιους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σύλλογος των Διοικητικών, ο Σύλλογος ΕΤΕΠ και ο Σύλλογος των Υποψηφίων Διδακτόρων μαζί με όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΜΠ καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή τις ενέργειές αυτής της ναζιστικής ομάδας.

Η εμφάνιση τους δεν είναι τυχαία. Η οργή του λαού συσσωρεύεται στο έδαφος της ενεργειακής φτώχειας, της δυσβάστακτης ακρίβειας, των πλειστηριασμών, των δυσθεώρητων ενοικίων και της έντασης των ταξικών φραγμών στις σπουδές. Οι ναζί εγκληματίες ως μακρύ χέρι του συστήματος εμφανίζονται ξανά για να χτυπήσουν τους αγώνες μας, για να μην εκφραστεί η οργή μας!

Η καταδίκη τέτοιων ομάδων πρέπει να είναι αυτονόητη και αποφασιστική!

Η διοίκηση του ΕΜΠ, δυστυχώς, κάνει ότι δεν βλέπει την εγκληματική ναζιστική ομάδα, η οποία δρα στο χώρο του ΕΜΠ και βάζει σε κίνδυνο μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25/11, η πλειοψηφία της Συγκλήτου του ΕΜΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ για την ανακοίνωσή του, στην οποία καταγγέλθηκε η δράση φασιστικών ομάδων στο Πολυτεχνείο. Τσουβαλιάζει την ανακοίνωση του συλλόγου με πρακτικές «στοχοποίησης, προσβολές και βία»! Η στοχοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης δεν θα περάσει! Δυστυχώς, όσο η Σύγκλητος δεν παίρνει σαφή θέση και κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα δίνει αέρα στα πανιά των επιγόνων του ναζισμού.

Ως Σύλλογος Υποψηφίων Διδακτόρων του ΕΜΠ δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε την απόφαση της Συγκλήτου.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συλλογικούς φορείς του ΕΜΠ, τους Συλλόγους των εργαζομένων, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και την πολυτεχνειακή κοινότητα στο σύνολο της να καταδικάσουν τη δράση των φασιστικών ομάδων. Απομονώνουμε με κάθε τρόπο τους ναζί! Δεν τους αφήνουμε τόπο να σταθούν! Η καλύτερη απάντηση στους φασίστες είναι το δυνάμωμα της οργάνωσή μας, της συλλογικής διεκδίκησης, του οργανωμένου αγώνα για τις ανάγκες μας.

Οργανώνουμε μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους αντιφασιστική συναυλία έξω από το εστιατόριο στην πλατεία της Πολυτεχνειούπολης του ΕΜΠ, την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη στις 14.30 και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε!

Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!