Ψήφισμα του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ σχετικά με τις ηλεκτρονικές εκλογές

Χαιρετίζουμε τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους ΥΔ του ΕΜΠ που πέτυχαν μια σημαντική νίκη ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο της ΝΔ με την ακύρωση των ηλεκτρονικών διαβλητών εκλογών με ενιαία ψηφοδέλτια σε 8 από τις 9 σχολές του ΕΜΠ. Οι διαβλητές αυτές εκλογές στοχεύουν στην υπονόμευση των συλλόγων και των διεκδικήσεών μας, στην εκλογή “εκπροσώπων”-υποστηρικτών του Πανεπιστημίου-επιχείρηση, στη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων!

Οι ΥΔ και οι φοιτητές του ΕΜΠ όμως τις απορρίψαμε μαζικά, αφού οι διοικήσεις των σχολών δεν κατάφεραν να βρουν ούτε 3 άτομα σε κάθε τμήμα για να συγκροτήσουν εφορευτική επιτροπή!

Μόνο στη σχολή ΣΕΜΦΕ, η διοίκηση της σχολής επιμένει με αυταρχικό τρόπο και παρά τη μαζική κατακραυγή, στην πραγματοποίηση των εκλογών-παρωδία κόντρα στις συλλογικές αποφάσεις τόσο των φοιτητών όσο και των ΥΔ.

Οι απειλές της διοίκησης για πειθαρχικά δεν είναι μόνο απαράδεκτες και καταδικαστέες αλλά ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, στρέφονται απέναντι σε όλους μας και δεν πρόκειται να περάσουν.

Απάντηση στον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της συγκεκριμένης διοίκησης μπορεί να δώσει μόνο η μαζική και οργανωμένη πάλη των φοιτητών και των ΥΔ της ΣΕΜΦΕ, η συμμετοχή τους στις διαδικασίες των συλλόγων τους, η αντιπαράθεση μαζί της με επιχειρήματα, συνέπεια και μαχητικότητα, σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη των υπόλοιπων συλλόγων.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει οποιαδήποτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ακυρωθούν οι εκλογές-παρωδία στη ΣΕΜΦΕ. Να γίνονται δεκτοί στις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης, στη Γενική Συνέλευση της Σχολής και τη Σύγκλητο του ΕΜΠ οι πραγματικοί εκπρόσωποι φοιτητών και ΥΔ, που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εκλογές! Καμία παρέμβαση του κράτους και των διοικήσεων στις συλλογικές μας διαδικασίες!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί στο σύνολό του ο απαράδεκτος νόμος-πλαίσιο.