Απόφαση του ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ για την έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες από την περιοχή που χτυπήθηκε από τον τον τεράστιο σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φλεβάρη, τις προσπάθειες των λαών της Τουρκίας και της Συρίας να επιβιώσουν, τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να σώσουν όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Οι λαοί τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας και της Συρίας έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι ότι το σύστημα που ζούμε και οι κυβερνήσεις του αντιμετωπίζουν σαν κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής για αυτό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων και μάλιστα σε κατεξοχήν σεισμογενείς χώρες αφού δεν αποφέρει τα ζητούμενα κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους. Με αποτέλεσμα κτίρια να καταρρέουν σαν χαρτόκουτα και να παίρνουν μαζί τους χιλιάδες νεκρούς.

Με πρωτοβουλία σωματείων και συνδικάτων και του ΠΑΜΕ, που βρίσκεται σε επικοινωνία με τα Συνδικάτα της Τουρκίας, της Συρίας και των άλλων περιοχών που επλήγησαν, έχει ήδη ξεκινήσει μια τεράστια καμπάνια συγκέντρωσης υλικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία από εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Πιστεύουμε ότι οι Υποψήφιοι διδάκτορες στο ΕΜΠ μπορούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και να εκφράσουμε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στους γειτονικούς λαούς. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια με τις καταστροφές που έγιναν στην Ελλάδα έτσι και τώρα να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Για το λόγο αυτό, από αύριο Πέμπτη 9/2 θα δημιουργηθεί χώρος συλλογής υλικών πρώτης ανάγκης στο εστιατόριο του ΕΜΠ από τις 10:00 έως τις 15:00.

Τα υλικά πρώτης ανάγκης που συλλέγονται σε αυτή τη φάση είναι:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Οροί
  • Γάζες
  • Χανζαπλαστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεισφέρουν όσο μπορούν, να διαδώσουν την προσπάθεια αυτή.