Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Από τα Τέμπη μέχρι το Πέραμα: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Ο Σύλλογος των Υποψηφίων Διδακτόρων ΕΜΠ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του σήμερα στα ναυπηγεία στο Πέραμα. Ευχόμαστε ακόμη γρήγορη ανάρρωση στους δύο εργάτες που τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται.

Όπως φωνάξαμε στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά «δεν είναι η ατυχία, ούτε η κακιά στιγμή, είναι τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή!». Ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στα τόσα που έχουν καταγραφεί στους χώρους δουλειάς που καθημερινά εργαζόμενοι αναμετρώνται με τις αντοχές τους, την εντατικοποίηση και με αβέβαιο αν το βράδυ θα γυρίσουν πίσω στις οικογένειές τους.

Οι φιέστες που διοργάνωνε η κυβέρνηση μαζί με τους εφοπλιστές στα ναυπηγεία καταρρέουν μπροστά στο νέο έγκλημα. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά πως η πολυδιαφημιζόμενη «ανάπτυξη» που υπηρέτησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, είναι βαμμένη με την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα, το αίμα των εργατών!

Όλοι τους ήξεραν. Οι εργαζόμενοι μέσα από τις ανακοινώσεις τους, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες τους είχαν προειδοποιήσει. Όμως οι κυβερνήσεις έχουν άλλους συνομιλητές και υπηρετούν το κεφάλαιο και τις δικές τους προτεραιότητες.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους! Ξέρουμε ότι αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε με το συλλογικά οργανωμένο αγώνα μας! Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στηρίζουμε όλες τις αποφάσεις τους.

Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε σχολή και εργαστήριο!