Το Πολυτεχνείο Ζει! Όλοι/ες στην Πορεία του Πολυτεχνείου!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΥΔ) ΕΜΠ

Καταδικάζουμε την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου το μεσημέρι της Παρασκευής,  την αντίστοιχη επιχείρηση που στήθηκε στο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου και τους ελέγχους στον χώρο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας. Τα συγκεκριμένα γεγονότα, που καταπατούν με ευθύ τρόπο το Πανεπιστημιακό Άσυλο, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην αισχρή προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει στο λαό και τη νεολαία να τιμήσει τον αγωνιστικό σταθμό του λαϊκού κινήματος και την ημέρα σύμβολο του Πολυτεχνείου όπως της πρέπει. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιδρύματος που με την στάση του και τις αποφάσεις του τις προηγούμενες μέρες για κλειστό Πολυτεχνείο χωρίς εορτασμό έστρωσε το χαλί για τις χτεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις.

Οι δηλώσεις Υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, του ίδιου του πρωθυπουργού που στοχοποιούν τις επικείμενες εκδηλώσεις και εξαπολύουν κατηγορίες για διασπορά του ιού είναι πραγματική πρόκληση όταν με κυβερνητική ευθύνη σήμερα το Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να εκραγεί, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς ή βρίσκονται ξεκρέμαστοι παλεύοντας να τα βγάλουν πέρα, στα ΜΜΜ επικρατεί το αδιαχώρητο. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την πανδημία θα είχε κάνει πράξη εδώ και μήνες τις διεκδικήσεις των υγειονομικών, των Σωματείων των εργαζομένων και φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα για ουσιαστική θωράκιση του Συστήματος Υγείας, για Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία, για μαζικές προσλήψεις και αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η προσπάθεια απαγόρευσης του φετινού Εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, που επισφραγίστηκε με τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη τη χώρα, είναι ένα ακόμη στοιχείο της άθλιας επιχείρησης της κυβέρνησης να φορτώσει σε εμάς τους νέους, στον εργαζόμενο λαό την ευθύνη για την πανδημία, να κρύψει τα δικά της εγκλήματα. Η Πρυτανεία του ΕΜΠ με τη στάση της όλες αυτές τις μέρες σιγοντάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει το Πολυτεχνείο. Θα μπορούσε να ανοίξει τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου ώστε να γίνει ο εορτασμός με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ο χώρος του Πολυτεχνείου να είναι ανοιχτός για μαζικούς φορείς, Σωματεία εργαζόμενων, φοιτητικούς συλλόγους και όποιον επιθυμεί να τον επισκεφθεί.

Οι μαζικοί φορείς, τα Σωματεία εργαζομένων και οι φοιτητικοί σύλλογοι που και φέτος μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες θα τιμήσουν το Πολυτεχνείο έχουν αποδείξει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ότι τηρούν και με το παραπάνω τα μέτρα προστασίας της υγείας των συμμετεχόντων, γιατί μόνο εμείς και ο εργαζόμενος λαός νοιαζόμαστε πραγματικά για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τις διεκδικήσεις μας μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Θέλουν να μην ακουστεί το αντι-ιμπεριαλιστικό, και για αυτό σύγχρονο, μήνυμα του Πολυτεχνείου, το οποίο αποτελεί απάντηση στα επικίνδυνα σχέδια τους, τα παζάρια και τα εκβιαστικά διλήμματα που μας θέτουν.

Δε θα τους περάσει! Συμβάλλουμε αποφασιστικά στην πλατιά διάδοση του πραγματικού και επίκαιρου όσο ποτέ περιεχομένου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ξεσκεπάζουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εφιαλτική εξέλιξη της πανδημίας και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσει. Εδώ και τώρα να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη θωράκιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, των δομών εκπαίδευσης, τη στήριξη των εργαζομένων. Να απεμπλακεί η χώρα μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ που δολοφονούν λαούς.

  • Την Τρίτη 17 Νοέμβρη ο λαός και η νεολαία για μία ακόμη φορά θα τιμήσουν στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας,  θα φωνάξουν δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Η προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό.  Δεν τρομοκρατούμαστε!
  • Απαιτούμε να φύγουν εδώ και τώρα όσες αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν σε χώρους του ΕΜΠ και καλούμε την πολυτεχνειακή κοινότητα και όλο το λαό να είναι σε εγρήγορση και να διασφαλίσει το πανεπιστημιακό άσυλο όλο το επόμενο διάστημα.
  • Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία εντός των ιδρυμάτων.
  • Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων για τις ημέρες του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.
  • Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι προσαχθέντες/συλληφθέντες φοιτητές.
  • Απαιτούμε να διεξαχθεί ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου χωρίς παρουσία της Αστυνομίας έτσι ώστε να είναι δυνατόν κάθε Σωματείο, Φοιτητικός Σύλλογος και φορέας του λαϊκού κινήματος να τιμήσει την Επέτειο με κατάθεση στεφάνων τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.