Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δε θα μπει στις Σχολές μας

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ !

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ !

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση ετοιμάζει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις 17 Μάη, μία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές!

Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές, οι υποψήφιοι διδάκτορες, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία μας εμποδίσαμε στην πράξη της είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή!

Αυτός ο αγώνας πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί! Κανένας εφησυχασμός!

Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την καταστολή που πάνε χέρι χέρι! Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του, από τις κάμερες και τις κάρτες εισόδου μέχρι τις διαγραφές και τα πειθαρχικά!

Απορρίπτουμε κάθε σκέψη για αστυνομία στις σχολές μας με όποιο τίτλο και αν τη φέρουν! Δεν αποδεχόμαστε τους “ρόμποκοπ” με τα γκλοπ και τα taser μέσα στις σχολές μας, είτε υπακούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, είτε στον Πρύτανη όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει ενέργειες ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο κίνημα, όπως τις καταστροφές σε χώρο του ΑΠΘ, δεν κρύβουν το πραγματικό της σχέδιο για ένταση της καταστολής, εγκατάσταση της αστυνομίας και υπονόμευση των δημοκρατικών διαδικασιών των φοιτητών, των εργαζομένων και των υποψηφίων διδακτόρων.

Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η εγκατάσταση των ΟΠΠΙ, έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στα ιδρύματα μας, ειδικά ενόψει του νέου νόμου-πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με managers και συμβούλια ιδρυμάτων, τα οποία θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου.

Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει επιχειρηματική δράση στα πανεπιστήμια: συγχωνεύσεις τμημάτων, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, υποχρηματοδότηση, κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας, χτύπημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, νοίκια στις εστίες! Δηλαδή, ένα πανεπιστήμιο μακριά από τις ανάγκες μας.
Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της: η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!

Καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη 10 Μάη στις 17:00 απαιτώντας να ακυρωθεί κάθε σκέψη για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας!