Καταγγελία για την αυταρχική τιμωρία γιατρού φαντάρου στη Λέσβο (15/7/2021)

Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ

Καταγγέλλουμε την αντιδραστική κίνηση αυταρχισμού στην οποία προχώρησε η Διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, τιμωρώντας με 10 μέρες φυλακή γιατρό οπλίτη επειδή χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Η Διοίκηση του 98ου ΤΥΕΘ ανακοίνωσε τηλεφωνικά την ποινή, ενώ μάλιστα ο στρατιώτης βρισκόταν σε άδεια, λέγοντάς του προκλητικά πως δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει την πολιτική του σκέψη και άποψη, καθώς αυτό δήθεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας!

 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τις μεθόδους που ακολουθούν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να κλείσουν το στόμα στους νέους στρατευμένους. Στην πράξη θέλουν οι νέοι στρατευμένοι όχι μόνο να αποδέχονται, αλλά να γίνουν και χειροκροτητές της επικίνδυνης πολιτικής, που με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, με δεκάδες ασκήσεις-πρόβες πολέμου και επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Να συμφωνούν με τη μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών, τη θάλασσα του Αιγαίου σε υγρό τάφο για χιλιάδες από αυτούς, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, σε πολλές μονάδες όλης της χώρας και της Λέσβου, η δράση φασιστών- εθνικιστών, που χύνουν δηλητήριο εναντίον γειτονικών λαών, για να βγαίνουν λάδι οι κυβερνήσεις, καλύπτεται ή και δικαιολογείται από μερίδα των Διοικήσεων, ενώ στοχοποιούνται και τιμωρούνται οι στρατιώτες που τους καταγγέλλουν.

 

Ως σύλλογος καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε κάθε φαντάρο που εναντιώνεται στη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση και στην εμπλοκή της στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.