Ψήφισμα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (Υπ. Διδακτόρων) Ε.Μ.Π. – Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της COSCO

Καταγγέλλουμε το σκηνικό τρομοκρατίας που έχει στήσει η κυβέρνηση στις προβλήτες της COSCO, επιστρατεύοντας δυνάμεις καταστολής απέναντι στους απεργούς, παραμονή της Πρωτομαγιάς! Από τα χαράματα οι προβλήτες είναι ζωσμένες από ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού που έχουν αποκλείσει το χώρο, ενώ έχει κάνει την εμφάνιση της και μια αύρα!

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης που έχει στην ιδιοκτησία της ο επιχειρηματικός όμιλος της “COSCO”, συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις, για μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της “COSCO” που θησαυρίζει πάνω στις πλάτες τους. Μια αδιαλλαξία που ενισχύεται από τη στάση των κυβερνήσεων που ενώ βγάζουν μέσα σε λίγες ώρες παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μόλις προχθές οι εργαζόμενοι της COSCO παραλίγο να θρηνήσουν κι άλλον συνάδελφο, λίγους μήνες μετά το εργοδοτικό έγκλημα μέσα στο λιμάνι με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργάτη. Με απαράδεκτο θράσος η εργοδοσία αναφέρει τη νοσήλευση του εργάτη ως «προληπτική» ενώ φέρει πολλαπλά κατάγματα.

Ως σύλλογος εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργατών της COSCO!! Καταγγέλλουμε το όργιο τρομοκρατίας που στήνει η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας και με την οικονομική ενίσχυση των απεργών. Συγκεκριμένα υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός, με ευθύνη του σωματείο των εργαζομένων της COSCO ΕΝΕΔΕΠ: ΙΒΑΝ:GR 5002604490000170200707357

Επίσης υπάρχει χώρος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής, βρεφικά γάλατα και τροφές καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους. Τηλ επικοινωνία: Τσότρας Παύλος 6939271539

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO !!

 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!