Συμμετοχή στην ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού – Δευτέρα 13/5, 8μμ

«Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δεν σβήνει
Ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη»

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, διοργανώνοντας ολονύκτια διαμαρτυρία, τη Δευτέρα 13 Μάη μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

Όλοι παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα, είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, που διεξάγεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν μπορεί κανείς να γυρίσει το βλέμμα του μακριά από τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον «στραγγαλισμό» της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, δηλαδή πάνω από 2 φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΕΜΠ(7,17εκ. ευρώ το 2024) τον μήνα, για να πλέει η φρεγάτα Ύδρα στη Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντηση απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι την Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός! 

«Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος» πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Να αποχωρίσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτους
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. «Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!»
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία του ΕΜΠ με εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στην Πλατεία του ΕΜΠ στις 14:00 και την πορεία μέσα στην  Πολυτεχνειούπολη στις 14:30!

Σας καλούμε όλες και όλους να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές στην ολονύκτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων σήμερα Δευτέρα 13/5 μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια στις 20:00.