Να φύγει τώρα η εταιρεία Security από το Πολυτεχνείο! Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στη Φύλαξη

Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ 

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ SECURITY ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ 

Η διοίκηση του Ιδρύματος, για άλλη μια φορά, έδρασε στα κρυφά, φέρνοντας τρεις εργαζόμενους για τη φύλαξη από εταιρεία security, αντί να προσλάβει φύλακες με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αφορμή για να έρθουν αυτοί οι τρεις από την εταιρεία είναι οι τρεις συμβάσεις που έληξαν στο τέλος Ιουνίου λόγω συνταξιοδότησης.  

Για άλλη μια φορά βλέπουμε πόσο γρήγορα υλοποιεί η διοίκηση τις αποφάσεις της κυβέρνησης για παράδοση τομέων του Δημοσίου σε εργολάβους, με δυσβάστακτο κόστος για τον προϋπολογισμό του Πολυτεχνείου, όταν για τις ανάγκες των φοιτητών, των Υποψηφίων Διδακτόρων και των εργαζομένων μας λένε διαρκώς ότι δεν υπάρχουν λεφτά. 

Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες έχουμε πικρή πείρα από το τι σημαίνει παράδοση τομέων στους εργολάβους. Γνωρίζουμε καλά ότι η παρεχόμενη ποιότητα είναι σαφώς χαμηλότερη, γιατί ο εκάστοτε εργολάβος προσπαθεί να μειώσει το κόστος και να αυξήσει το κέρδος του, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερους εργαζόμενους και αυτούς με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα. 

Έχουμε παραδείγματα στο Πολυτεχνείο από τις εργολαβίες στη σίτιση και στην καθαριότητα, όπου οι εταιρείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, δουλεύουν με πολύ λιγότερους εργαζόμενους από ό,τι χρειάζονται και αυτοί δουλεύουν με χαμηλούς μισθούς, χωρίς δικαιώματα και με την εντατικοποίηση της εργασίας να χτυπάει κόκκινο. 

Τώρα να γίνουν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού που θα καλύπτουν επαρκώς τη φύλαξη όλου του πολυτεχνείου! 

Απαιτούμε: 

  • Να λυθεί τώρα η σύμβαση με τον εργολάβο 
  • Να γίνουν τώρα οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα 

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ τη Δευτέρα 22/07/2024 στις 11:00 στην πρυτανεια στις 11:00