ΔΤ Συλλογικών Φορέων ΕΜΠ: Όχι στην είσοδο της αστυνομίας στο ΕΜΠ! Έξω η αστυνομία απ’ τις Σχολές μας!

Δελτίο Τύπου Συλλογικών Φορέων ΕΜΠ:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠ! ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Σήμερα, Παρασκευή 9/4 πραγματοποιήθηκε συντονισμός φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων εργαζομένων στον αποκλεισμό της πολυτεχνειούπολης. Για ακόμα μια εβδομάδα όλοι οι σύλλογοι του ΕΜΠ, εργαζόμενοι και φοιτητές μια γροθιά συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νόμος που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές, διαγραφές και πειθαρχικά, για να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την Πέμπτη 8/4 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των Φ.Σ του ΕΜΠ στην Πρυτανεία, απαιτώντας να μην πατήσει το πόδι της η αστυνομία στο ίδρυμα, τη μη εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, καθώς και να επιστρέψουμε οι φοιτητές στις σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ο Πρύτανης του ΕΜΠ απείλησε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και θα καλέσει την αστυνομία, μια εβδομάδα πριν την είσοδο της ΟΠΠΙ στα ιδρύματα, δεν έχασε δηλαδή την ευκαιρία να απειλήσει ότι θα εφαρμόσει το νόμο, παρακάμπτοντας όλες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και των υπολοίπων συλλογικών φορέων που έχουν παρθεί εδώ και τόσο καιρό στο ίδρυμα κι έχουν εκφραστεί με τις κινητοποιήσεις και τους συντονισμούς τους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά απάντησαν στην προσπάθεια της πρυτανείας να βάλει την αστυνομία στο Ίδρυμα και υπερασπίστηκαν το άσυλο.

Να μην τολμήσει ο Πρύτανης να φέρει αστυνομία στις σχολές μας! Να μην παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης και να μη δώσει κανένα άλλοθι με τη στάση του για την είσοδο της αστυνομίας στο ΕΜΠ! Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι ΥΔ δεν είμαστε εγκληματίες! Τα αιτήματα μας είναι δίκαια. Απαιτούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές μας!

Να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη! Να μην τολμήσει η Πρυτανεία του ΕΜΠ να υλοποιήσει μαζί με την κυβέρνηση και τον Χρυσοχοΐδη αυτόν τον νόμο. Θα μας βρουν απέναντι τους! Η μάχη απέναντι στον νόμο θα πάει μέχρι τέλους, θα είμαστε νικητές.

Αποφασίζουμε:

  • Πολύμορφες δραστηριότητες στην πολυτεχνειούπολη το Σαββατοκύριακο 10-11/4.
  • Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων εργαζομένων στην πρυτανεία του ΕΜΠ την Δευτέρα 12/4 στις 11:00. Στέλνουμε μαζικό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
  • Αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης την Τρίτη 13/4, πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο νόμο έκτρωμα.
  • Αποκλεισμό του κάτω πολυτεχνείου και διοργάνωση εκδήλωσης των συλλόγων την Παρασκευή 16/4.
  • Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/4 στη 13:00 στα προπύλαια.