Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Συμμετοχή του συλλόγου μας στην σύσκεψη των σωματείων για την προετοιμασία της απεργίας στις 6 Απρίλη

Το ΔΣ αποφάσισε την συμμετοχή του συλλόγου μας στην σύσκεψη των σωματείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21/3 στο γήπεδο Σπόρτινγκ για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ανάγκη διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης με θέμα την απεργία που συνδέεται άρρηκτα με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι έχουμε αναδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/3/2022 στις 4μμ. Το μέρος διεξαγωγής και η αναλυτική θεματολογία θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Το κάλεσμα που λάβαμε έχει ως εξης:

Κάλεσμα σωματείων και φορέων σε σύσκεψη στο γήπεδο Σπόρτιγκ, Δευτέρα 21 Μάρτη στις 18:30, για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες, στην νεολαία, που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.

Σε όλους όσους λένε ”φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο”, ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή.

Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους.

Σε όσους ψάχνουν να βρουν αποκούμπι στη συλλογική οργάνωση και δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος απορρίπτοντας αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι η ώρα τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στην λαϊκή οργάνωση και πάλη.

 • Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.
 • Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή στο βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.
 • Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, βιοπαλαιστή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας δημιουργώντας απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα.

Για να γίνει η παλλαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11 π.μ. ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη, οι μεγάλοι αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στην E-Food, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μπόλιασμα για να προστεθούν νέες δυνάμεις σε αγώνα καθολικό και αποφασιστικό με αιτήματα που εμπνέουν και συσπειρώνουν χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους και νέες, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης που είναι καθοριστικός παράγοντας για να έχουμε νίκες, μικρές και μεγάλες.

Αυτά θέλουμε να συζητήσουμε και να καθορίσουμε μπροστά στην απεργία, σε σύσκεψη όλων των συνδικάτων και των μαζικών φορέων της Αττικής τη Δευτέρα 21 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

 • Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
 • Συνδικάτου εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων
 • Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας
 • Συνδικάτο εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά
 • Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
 • Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
 • Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
 • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής
 • Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ν. Αττικής
 • Κλαδικό Συνδικάτο Ενεργείας
 • Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής
 • Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας