Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Συμμετοχή στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), την Πέμπτη 24/3

Καταδικάζουμε για άλλη μία φορά την απαράδεκτη Ρωσική εισβολή και την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που είναι το αποτέλεσμα των συνεχώς οξυνόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία, με στόχο το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των ζωνών επιρροής, με θύματα τον Ουκρανικό, τον Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική αναμέτρηση, στέλνοντας όπλα και προετοιμάζοντας μέχρι και αποστολή ενόπλων δυνάμεων!! Παράλληλα, στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, όπως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι αυτοκινητόδρομοι κλπ εντάσσονται στους πολεμικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη βάση της Σούδας, αλλά και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου καθημερινά δένουν ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία και ξεφορτώνονται στρατεύματα που κατευθύνονται προς την Πολωνία! Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μία τεράστια βάση και άρα σε πιθανό στόχο αντιποίνων με βάση και τις χαρακτηριστικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων!!  Βάζουν τον ελληνικό λαό στο στόμα του λύκου! Μας μπλέκουν σε μια αντιπαράθεση με απρόβλεπτες διαστάσεις όπως αποδεικνύει η εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών σε όλες τις χώρες, η τεράστια συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, οι απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών!

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο πλέουν 2 τεράστια αεροπλανοφόρα, ένα γαλλικό και ένα αμερικάνικο, από τα οποία καθημερινά απογειώνονται πολεμικά αεροσκάφη με σκοπό την επιτήρηση του εναέριου χώρου στα σύνορα με τη Ρωσία! Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αεροπλανοφόρα αυτά, παρακολουθούνται στενά από ρώσικα πολεμικά πλοία που βρίσκονται νότια της Κρήτης!

Καταγγέλλουμε τον σχεδιαζόμενο ελλιμενισμό στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ ντε Γκωλ”. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν κρίκους στο παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Θέτουν το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους, τον μετατρέπουν σε θύτη άλλων λαών.

Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών! Η σωστή πλευρά της ιστορίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα με τους λαούς! Με την πάλη τους για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πόλεμο και προσφυγιά!

Συμμετέχουμε στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), την Πέμπτη 24/3 στις 18:30 στο Πασαλιμάνι, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκωλ” στον Πειραιά.