Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου ΥΔ ΕΜΠ σχετικά με τις Διώξεις στο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ της COSCO

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΔΕΠ ΤΗΣ COSCO

Για ακόμα μια φορά σέρνουν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ της Cosco στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 11 Μάρτη ο Μάρκος Μπεκρής σέρνεται σε δίκη με κατηγορίες που συνδέονται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς.

Στέλνουν στα δικαστήρια:

  • Τις απεργίες των εργαζομένων στην Cosco.
  • Τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  • Τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Cosco λίγο μετά το εργοδοτικό έγκλημα που έστειλε στο θάνατο το συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή.
  • Τον ίδιο τον νεκρό συνάδελφό τους.
  • Τον αγώνα τους για να έχουν επιδόματα για βαρέα και ανθυγιεινά
  • Τον αγώνα για να έχουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μάλιστα υποχρεωτική

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Ο αγώνας των εργατών της Cosco είναι χαραγμένος στο μυαλό μας. Ημασταν μαζί τους στις απεργίες τους, στις κινητοποιήσεις τους. Όσο και αν προσπαθούν να τον χτυπήσουν, να τον υπονομεύσουν και να τον συκοφαντήσουν δεν πρόκειται να τους βγει. Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Για αυτό στεκόμαστε δίπλα στα σωματεία των εργαζομένων, δίπλα στην εργατική τάξη. Γιατί γνωρίζουμε τι πάει να πει αλληλεγγύη και διεκδίκηση.

Απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι απαράδεκτες κατηγορίες προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Εγκληματική είναι η πολιτική που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και τις ανάγκες μας, όχι οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.