Απόφαση του Συλλόγου ΥΔ ΕΜΠ για Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 8/3 στις 12μ. στα Προπύλαια και για την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε έχει ήδη απορριφθεί. Η πλειοψηφία μίλησε! Οι φοιτητές, οι υποψήφιοι διδάκτορες, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια βρισκόμαστε στους δρόμους για 8η εβδομάδα μαζί με τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους μαθητές, τους γονείς, άλλους εργαζόμενους.

Η μεγαλειώδης πανελλαδική απεργία αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στον αγώνα που δίνουμε, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, στην οποία το εργατικό, φοιτητικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα πλημμύρισε όλη τη χώρα. Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλο το λαό που βγήκε στο δρόμο για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να διεκδικήσει ζωή, σπουδές, δουλειά και μέλλον, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο, με την συμμετοχή μας στην πανελλαδική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, στις 8 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, φέρνει νομοσχέδιο για να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ.

Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν το δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Άρθρου 16 και από τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα δίδακτρα.

Δεν αποδεχόμαστε να δίνονται δισεκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει έναν δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων και η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο πολέμου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα. Απαιτούμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Την ίδια ώρα που σε εμάς δεν δίνει φράγκο, η κυβέρνηση δίνει 8,2 δις για την αγορά F-35. Χαιρετίζουμε και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους δεκάδες νέους στρατευμένους που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας με τη στάση τους και τις επιστολές τους.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Στις 8 Μαρτίου, ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι συμβασιούχοι ερευνητές και διδάσκοντες, οι υποψήφιοι διδάκτορες στα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Αθήνας , μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους φορείς της πανεπιστημιακής και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές, συλλογικότητες θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας.

Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στην ζωή μας, σηκώνουμε ανάστημα, δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση! Στους δρόμους καταψηφίζονται τα νομοσχέδια και ακυρώνονται οι νόμοι!

Στις 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών, αποτίουμε φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες των εργατριών γυναικών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας και όλου του κόσμου, για τα δικαιώματά τους, για τη γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία. Οι αγώνες αυτοί φωτίζουν και σήμερα τον δρόμο του αγώνα ώστε να μην μένει μόνη καμία συνάδελφος, εργαζόμενη, ερευνήτρια, υποψήφια διδάκτορας, φοιτήτρια.

«Σπάμε τη σιωπή» για τις αιτίες που απαξιώνουν τη ζωή μας και  τις σπουδές  μας! . Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς για όλες τις συναδέλφισσες, άδειες μητρότητας και λοχείας, προστασία από την αυθαιρεσία και τις απολύσεις. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε διάκριση και αποκλεισμό. Απέναντι στις λογικές του “ατομικού δικαιωματισμού”, του “απομονωτισμού”, του “διαχωρισμού των κοινών αγώνων αντρών και γυναικών” προτάσσουμε τη συλλογική δράση, μέσα από τη μαζικοποίηση των συλλόγων μας. Οργανωνόμαστε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των γυναικών, για σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή. Παλεύουμε για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών μας.

Την Παρασκευή 8 Μάρτη δεν δουλεύουμε και δεν μπαίνουμε για μάθημα!

Συμμετέχουμε μαζικά στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 12μ. στα Προπύλαια!