Ψήφισμα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών ΕΜΠ (ΥΔ) – Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική απόλυση φοιτήτριας γιατί απέργησε!

Tην Παρασκευή 13 Μάη η διοίκηση της εταιρείας «Green Properties» προχώρησε σε απόλυση συναδέλφισσας φοιτήτριας, επικαλούμενη «εσωτερική αναδιάρθρωση» του τμήματος της και «ανάθεση του έργου σε εξωτερική εταιρεία». Όλως  τυχαίως η συναδέλφισσα είχε συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία της 6ης του Απρίλη. Μόλις δήλωσε την πρόθεσή της για συμμετοχή στην απεργία δέχτηκε «επίθεση» προκειμένου να ξανασκεφτεί και να αλλάξει την απόφασή της. Συμμετείχε σε μία απεργία η οποία έβαζε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του κλάδου, για συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι όμιλοι και οι εταιρείες του κλάδου, αξιοποιώντας τόσο το νόμο Χατζηδάκη όσο και συνολικά το νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση της GREEN PROPERTIES στα δικαιώματά μας δε θα περάσει!

Είναι αυτό  το νομικό οπλοστάσιο που αξιοποιεί η διοίκηση της Green Properties, τόσο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της, όσο και για την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, με στόχο την υποταγή των εργαζομένων. Τρεις διαφορετικοί τύποι εργασίας για να διασπά και να διαπραγματεύεται χωριστά με κάθε «κατηγορία» (με πρόσληψη, με μπλοκάκι και με κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών, με μπλοκάκι και αυτασφάλιση των μηχανικών). Χαμηλοί μισθοί, δώρα/επιδόματα κατά το δοκούν, κομμένες άδειες, ξεχειλωμένα ωράρια και εντατικοποίηση της εργασίας από τη μία, διαρκής ανακύκλωση προσωπικού με εκδικητικές απολύσεις από την άλλη.

Φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Με την ακρίβεια να καλπάζει, ξέρουμε από πρώτο χέρι πως είναι να παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα,  και πως και πως πολλοί φοιτητές όπως και ερευνητές είναι αναγκασμένοι να εργάζονται προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές και τη διατριβή τους αντίστοιχα. Για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την διεκδίκηση και τον αγώνα για τα δικαιώματα μάς. Γι’ αυτό, ο Σύλλογος στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της Green Properties και στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν είναι μόνος ή μόνη!

Απαιτούμε :

  • Ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της συναδέλφισσας.

Αποφασίζουμε :

Συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην έδρα της εταιρείας την Πέμπτη 26/05, 8:30 π.μ., Αλ. Πάντου 33, Καλλιθέα