Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Απόφαση του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Είμαστε στο πλευρό της νεολαίας και του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης! Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας!

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα και τη ζωή του απέναντι στη ξένη κατοχή με όλα τα αναγκαία μέσα. Η περιφανή και μαχητική του στάση που δεν παραδίδεται και συνεχίζει το δίκαιο αγώνα του, κερδίζει το σεβασμό όλων!

Τρομοκράτες είναι αυτοί που σπέρνουν το θάνατο και το ξεριζωμό, όχι οι λαοί που παλεύουν για το δίκιο τους. Εδώ και 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται κάτω από το ζυγό της δολοφονικής Ισραηλινής κατοχής που γίνεται με τις πλάτες ΝΑΤΟ – ΗΠΑ -ΕΕ. Όλα αυτά τα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.  Στα 75 χρόνια γεμάτα εγκλήματα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με πογκρόμ, επιθέσεις κατά των Παλαιστίνιων και αμάχων, με χιλιάδες φυλακίσεις νέων,  το αίμα που έχει χύσει ο λαός της Παλαιστίνης είναι αμέτρητο.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του. Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης!

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή!
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/10 στις 18:30 στο Σύνταγμα μαζί με τα εργατικά σωματεία.