Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου ενάντια στο έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ

Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι!

Να λειτουργήσει και πάλι το εργοστάσιο!

 Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκλεισαν 4 χρόνια και 6μήνες αγώνα υπεράσπισης της ενιαίας λειτουργίας της. Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης που απολύει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που επιχειρεί να βάλει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και να ολοκληρώσει το εγκληματικό σχέδιο, που προχώρησε με την πολιτική εγκατάλειψης και υπερχρέωσης αυτής της πολύτιμης και σημαντικής επιχείρησης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Η απόφαση αυτή είναι εγκληματική για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και δεν λαμβάνει τίποτα υπόψη, όπως την αγωνία εκατοντάδων φοιτητών που αφήνει τις οικογένειές τους στον αέρα, λίγες ημέρες πριν την εξεταστική περίοδο, τους μαθητές, λίγες μέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις!

Διεκδικούμε και συμπορευόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους:

  • Να ξαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ
  • Να μην ερημώσουν τα χωριά
  • Λέμε ΟΧΙ στα προγράμματα ανεργίας
  • Με τα χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμία της, να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας, με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Είμαστε μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειες και τα παιδιά τους! Στον ηρωικό αγώνα που δίνουν για να μην κλείσει το εργοστάσιο, για να μην πεταχτούν στον δρόμο 1200 εργαζόμενοι, για να μην ερημώσουν τα χωριά τους, για να μην χάσει η χώρα μία από τις πιο κρίσιμες μονάδες παραγωγής της. Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, δίνουν στον νέο ιδιοκτήτη τον ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για μόλις 6 εκ, την κλείνουν ενώ είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ επιβεβαιώνει την αντίφαση μεταξύ των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας όπως διαμορφώνονται από τις διαθέσιμες ορυκτές πρώτες ύλες, την εμπειρία και την κατάρτιση του επιστημονικού και του εργατικού δυναμικού, τις τεχνολογικές δυνατότητες κτλ., και από την άλλη το φραγμό που επιβάλλουν στην ανάπτυξή τους διαχρονικά η τωρινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τους καταμερισμούς που επιβάλλει στις χώρες που την απαρτίζουν, με τελικό και βασικό της κίνητρο το κέρδος! Υπονομεύει ακόμα και την εργασιακή προοπτική εκατοντάδων αποφοίτων του ΕΜΠ από διάφορες σχολές και ειδικά των Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τις οικογένειες της ΛΑΡΚΟ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7μμ