Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή!

Όλοι στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων την Τετάρτη 15 Ιούνη 8:00 πμ στο Εφετείο όπου ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτώβρη 2020 οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο πλημμύρισαν με χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους και τα σωματεία τους, που απαιτούσαν οι ναζί να καταδικαστούν. Κάτω από τη μεγάλη πίεση που ασκήσαμε  όλα τα προηγούμενα χρόνια οι φασίστες απομονώθηκαν από σχολεία, σχολές και γειτονιές. Καταφέραμε να επικυρωθεί η απόφαση που ο λαός και η νεολαία είχαμε εκδώσει από την πρώτη στιγμή, η Χρυσή Αυγή να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση!

Σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία βιώνει τα αποτελέσματα της ακρίβειας και της αντιλαϊκής πολιτικής, το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει για να τον αξιοποιήσει ενάντια στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Από την πολύχρονη δίκη αναδείχτηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο, η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και ο εγκληματικός χαρακτήρας της. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές. Οι πρόσφατες επιθέσεις φασιστοειδών σε μαθητές και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη και αλλού, η ανοχή των κρατικών αρχών στη δολοφονική τους δράση, οι αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών με δικαστική βούλα, οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης σε πρώτο βαθμό, αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τους φασίστες.

Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή, σε όλους τους φασίστες, θα δοθεί από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με την απομόνωσή τους παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, με τον αγώνα ενάντια στο σάπιο σύστημα, που γεννάει και θρέφει τέτοια εκτρώματα!

Δεν ξεχνάμε! Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, οι δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει.

Οι ναζί στην φυλακή – Κανένα ελαφρυντικό – Να τους επιβληθούν οι ανώτατες των ποινών.