Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Η Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές!

Εδώ και 3 μέρες εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες, υποψήφιοι διδάκτορες, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και καθηγητές βρισκόμαστε μαζικά στην πύλη Κοκκινοπούλου του ΕΜΠ, εμποδίζοντας στην πράξη την είσοδο της αστυνομίας στις σχολές, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία και η καταστολή!

Οι φοιτητές, οι ΥΔ, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια μέσα από τις συλλογικές μας αποφάσεις έχουμε απορρίψει την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα Ιδρύματα! Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας αιφνιδιάσει στέλνοντας «στα μουλωχτά» την πανεπιστημιακή αστυνομία στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ, αλλά δεν τα κατάφερε χάρη στην αποφασιστική στάση των συλλόγων!

Τη στιγμή που εμείς και οι οικογένειες μας στενάζουμε από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, με τα τεράστια ενοίκια, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής. Οι προφάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν «πάταξης της εγκληματικότητας» δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά, αφού οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται σε απλούς φοιτητές. Με την κρατική καταστολή επιχειρεί να «προστατεύσει» την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση της λειτουργίας και των υποδομών των πανεπιστημίων, την προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιο από τους αγώνες των συλλόγων μας.

Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, οι Σύλλογοι των φοιτητών και των εργαζομένων του Πολυτεχνείου πραγματοποήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταγγέλοντας την παρουσία της αστυνομίας έξω από τις σχολές και την απρόκλητη επίθεση με χημικά απέναντι σε φοιτητές.

Αντιπροσωπεία φοιτητών και της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσε στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου το αίτημα τον             φοιτητών να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές! Η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι «με εντολή της κυβέρνησης και σε πλήρη συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές, ο νόμος θα εφαρμοστεί»!

Αποδεικνύεται πώς η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματά μας, που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της δημιουργεί. Δυστυχώς για αυτήν, είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, να δυναμώσουμε τον αγώνα για μόρφωση, για δωρεάν σπουδές, για έρευνα για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών του λαού, η οποία θα διεξάγεται με ανθρώπινους όρους και καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες των Υποψηφίων Διδακτόρων και ερευνητών. Σημαντικές ευθύνες έχουν και οι πρυτανικές αρχές συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα Πανεπιστήμια.

Καλούμε όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες, να συμμετάσχουν στις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων τους! Προχωράμε σε:

  • Μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 19:00 στα Προπύλαια! Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους καθηγητές, τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων, στα εργατικά σωματεία και σε όλο το λαό!
  • Σύσκεψη συντονισμού των συλλόγων για να συζητήσουμε τη συνέχεια της δράσης μας την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης στην Ούλωφ Πάλμε.
  • Πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πολυτεχνειούπολης κάθε απόγευμα για να αποτρέψουμε με τη μαζική μας παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
  • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Τετάρτη 13/9 στη 13.00 για να απαιτήσουμε την καταδίκη της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την διεξαγωγή συγκλήτου δια ζώσης και αμέσως μετά συντονισμό με τους όλους τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών του ΕΜΠ.