Αλληλεγγύη στους φοιτητές και εργαζόμενους των Πανεπιστημίων των ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ! – Συγκέντρωση την Παρασκευή 26 Απρίλη 6μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Απόφαση του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ

Αλληλεγγύη στους φοιτητές και εργαζόμενους των Πανεπιστημίων των ΗΠΑ Κολούμπια, Γέιλ, NYU και άλλων, που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη καταστολή σε βάρος των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Columbia, του Yale, του NYU και άλλων και τις πάνω από 100 συλλήψεις στις οποίες έχει προχωρήσει η αστυνομία, μαζί με την αναστολή της «φοιτητικής ιδιότητας» σε αυτούς, όπως και σε φοιτητές του πανεπιστημίου Vanderbilt.

Είναι μεγάλος ο φόβος τους για το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα που εκπέμπουν με τον αγώνα τους οι λαοί όλου του κόσμου από άκρη σε άκρη, που τη Δευτέρα 22/4 ακυρώθηκαν όλα τα διά ζώσης μαθήματα του Πανεπιστημίου Columbia με σκοπό να σταματήσουν τις διαδηλώσεις. Μάλιστα ίδια τακτική ακολουθείται και στο Πανεπιστήμιο του Yale με δεκάδες συλλήψεις, αλλά και στο Harvard που «σφραγίστηκε» το κέντρο του κάμπους σε συνέχεια των απαράδεκτων διώξεων φοιτητών του προηγούμενου διαστήματος, που εκδήλωσαν την εναντίωση τους στην πολιτική εμπλοκής της χώρας τους και του Πανεπιστημίου τους στη σφαγή των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Παράλληλα, διάφοροι «προοδευτικοί» μαζί με Ρεπουμπλικάνους στηρίζουν από κοινού την καταστολή, με το σύνθημα να το δίνει o ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Αυτές οι κατάπτυστες ενέργειες παραβιάζουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών και αποκαλύπτουν πόση ελευθερία χωράει για τους φοιτητές το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, που καθορίζει τη στάση του από τις επιχειρηματικές επιλογές και διασυνδέσεις ακόμα και με κράτη-δολοφόνους!

Παίρνουμε δύναμη από την δύναμη σας. Βλέπουμε το δυνάμωμα της αντίστασης και σε άλλα πανεπιστήμια, με τον αγώνα να ξεδιπλώνεται σε UC Berkeley, Tufts, MIT, Emerson College και στο πανεπιστήμιο του Michigan.

Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες, οι ερευνητές, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές όλου του κόσμου είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Γινόμαστε μια γροθιά απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, απέναντι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Καλούμε σε Συγκέντρωση την Παρασκευή 26 Απρίλη στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Στ. Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία!

Αλληλεγγύη στους φοιτητές στις ΗΠΑ!

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!