ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΥΔ) ΕΜΠ Σχετικά Με Τις Απολύσεις Εργαζομένων Απο Το Εστιατόριο Εστιών

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες 5 απολύσεις εργαζομένων στο εστιατόριο των νέων εστιών από την εταιρία BUFFET με την πρόφαση ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος για τις συσκευασίες των φαγητών! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο ρόλος των εργολαβιών στο Πανεπιστήμιο, όπου το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βγάλουν κέρδος από τις ανάγκες μας εκμεταλλευόμενες τους εργαζόμενους. Έχουν βγάλει χιλιάδες ευρώ χρόνια τώρα από τις εστίες και τις μπίζνες με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγάλουν και άλλα παρέχοντας υπηρεσίες χείριστης ποιότητας.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, αφού οι εργαζόμενοι μέσα από συνέλευση που έκαναν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίες, ο εργολάβος έκανε μήνυση για να βγάλει την στάση παράνομη και καταχρηστική! Δεν θα τους περάσει! Θα μας βρουν μπροστά τους! Δεν θα επιτρέψουμε κανένας εργαζόμενος να πεταχτεί στον δρόμο, να χάσει την δουλειά του σε μια πολύ δύσκολη περίοδο! Δεν θα επιτρέψουμε να απολυθούν και άλλοι εργαζόμενοι, να πέσει και άλλο η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού.

Κυβέρνηση-ΙΝΕΔΙΒΙΜ-διοίκηση ΕΜΠ έχουν τεράστιες ευθύνες. Σε περίοδο πανδημίας που οι ανάγκες σε υποδομές, προσωπικό σίτισης-καθαριότητας, αυξάνονται, αυτοί απολύουν εργαζομένους! Είναι αυτοί που μειώνουν σταθερά κάθε χρόνο την χρηματοδότηση για τις εστίες, είναι αυτοί που όσα λεφτά δώσουν τα δίνουν σε εργολάβους οι οποίοι υπογράφουν χρυσά συμβόλαια για να μας αφήνουν εμάς χωρίς κλιματισμό, χωρίς ίντερνετ, χωρίς υποδομές, για να απολύουν εργαζόμενους, για να μας αφήνουν χωρίς σίτιση, χωρίς καθαριότητα. Είναι αυτοί που πριν από λίγους μήνες ήθελαν να πετάξουν τους οικότροφους έξω από τις εστίες για να μην αναλάβουν το κόστος διαμονής, αδιαφορώντας πλήρως για την διασπορά του ιού.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια τις επόμενες μέρες να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους απολυμένους εργαζόμενους του εστιατορίου. Μαζί εργαζόμενοι και φοιτητές θα δώσουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να ζούμε σε εστίες που μας αρμόζουν, με όλες τις υποδομές, με όλες τις παροχές, με τους εργαζόμενους μόνιμους και σταθερούς.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του συλλόγου οικοτρόφων και τον αγώνα του για την εξασφάλιση της σίτισης, την απόσυρση των απολύσεων και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στις εστίες.

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση εργαζομένου στις εστίες. Να αποσυρθεί τώρα η μήνυση του εργολάβου!
  • Μόνιμο και σταθερό προσωπικό με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην ευθύνη του κράτους για όλες τις λειτουργίες της εστίας και των Πανεπιστημίων.
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ από τις εστίες.
  • Να λυθούν ΤΩΡΑ όλα τα οξυμένα προβλήματα στις εστίες μας (κλιματισμός,ίντερνετ κλπ)
  • Δωρεάν τεστ για όλους τους εστιακούς φοιτητές.
  • Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για φοιτητές και εργαζόμενους κατά την διεξαγωγή των εξετάσεων και των εργαστηριακών ασκήσεων
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (προσωπικό καθαριότητας, προσλήψεις καθηγητών,μάσκες,αμφιθέατρα, παραπάνω ΜΜΜ από και προς τα Πανεπιστήμια) ώστε να γίνουν δια ζώσης η εξεταστική και το νέο εξάμηνο. Μέτρα διευκόλυνσης και προστασίας φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.