Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ σχετικά με τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και τη συμμετοχή στην αντί-ιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη

Οι δράσεις του Συλλόγου μας εκτυλίσσονται σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς η εκρηκτική κατάσταση στη Μ. Ανατολή και στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο δείχνει ότι η ευρύτερη γειτονιά της χώρας μας είναι ένα καζάνι που βράζει. Συμπληρώνουμε ένα μήνα από την εισβολή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στη Γάζα, με πάνω από 11.000 νεκρούς Παλαιστινίους και εκατομμύρια εκτοπισμένους από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να συνεχίζει το έγκλημα έχοντας την πλήρη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του Ισραήλ έχει ως εξής: περισσότεροι από 11.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τα 4.500 ήταν παιδιά. Οι τραυματίες είναι πάνω από 27.500, ενώ οι εκτοπισμένοι άμαχοι ξεπερνούν το 1,5 εκατ., από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για το διαχρονικό ισραηλινό έγκλημα ενάντια στους Παλαιστίνιους. Γιατί ενίσχυσαν τις παντός είδους σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, μπήκαν μπροστά στους ευρω-ατλαντικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς, στήριξαν το κράτος-δολοφόνο ως στρατηγικό εταίρο. Αγνόησαν το ομόφωνο ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ μπαίνει πιο βαθιά στα ΝΑΤΟικά σχέδια, καθώς έχει στείλει την ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ συνοδεία στο ΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο που στηρίζει την επίθεση στους Παλαιστινίους, ενώ και άλλα ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή έτοιμα να εμπλακούν. Ταυτόχρονα αξιοποιούνται όλες οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα. Ήδη χρησιμοποιείται η βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα απογειώνονται συνεχώς για παροχή πληροφοριών σε Ισραήλ – ΗΠΑ.Στο άψε-σβήσε η κυβέρνηση μετατρέπει σε αμερικανική βάση αεροσκαφών το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας και τη μετατροπή της σε ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων. Καμία υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά” και όποια άλλα πολεμικά πλοία βρίσκονται εκτός των ελληνικών θαλασσών. Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας “φώτισε” και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού μας. Μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος. Ότι το σύνθημα “Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και την φιλία των λαών συνεχίζεται, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Με το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” μας δείχνει τον δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής!

 

Συμμετέχουμε στον τριήμερο εορτασμό για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Καταθέτουμε στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 16/11 στις 16:30.

Συμμετέχουμε στην αντι-ιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη με προσυγκέντρωση στις 16:30 στα Προπύλαια με τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα Εργατικά Σωματεία!