Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ – Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη σύλληψη, κράτηση και ξυλοδαρμό των αδελφών Κονονόβιτς, στελεχών της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας από τις ουκρανικές αρχές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη σύλληψη, κράτηση και ξυλοδαρμό των αδελφών Κονονόβιτς, στελεχών της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας από τις ουκρανικές αρχές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ο Α’ Γραμματέας της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ και ο αδελφός του Αλεξάντερ συνελήφθησαν αναίτια στις 6/3/22, ξυλοκοπήθηκαν και αντιμετωπίζουν μέχρι και την εκτέλεση στο πλαίσιο των αντικομμουνιστικών διώξεων και απαγορεύσεων που εντείνονται εδώ και χρόνια στη χώρα. Και οι δύο τους είναι στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου, την ίδια ώρα που φασιστικές – νεοναζιστικές ομάδες δρουν ανενόχλητα ως τμήμα μάλιστα του στρατού της Ουκρανίας, και επιτίθενται σε Ουκρανούς κατατρεγμένους ενώ αξιοποιούνται εδώ και χρόνια σε βάρος του ουκρανικού λαού.

Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες του ΕΜΠ στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων αγωνιστών που διώκονται στην Ουκρανία, στα πλαίσια του αντικομμουνισμού που οξύνεται ιδιαίτερα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την καταδίκη μας στην απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό που είναι θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και ματώνει από τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής.

Απαιτούμε :

  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
  • Να καταργηθεί η αντικομμουνιστική νομοθεσία.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να μην σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές!
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα