Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Υποψηφίων Διδακτόρων ΕΜΠ για το ναυάγιο στην Πύλο – Όλοι στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/6, 20:00 στο Σύνταγμα

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους! 

Είμαστε συγκλονισμένοι αλλά και οργισμένοι με το νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, που ήδη μετρά δεκάδες νεκρούς, με τον αριθμό να αυξάνεται ώρα με την ώρα. Δεκάδες άνθρωποι και παιδιά προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών που έχουν κάνει κυριολεκτικά τη Μεσόγειο υγρό νεκροταφείο. 

Το ναυάγιο αυτό δεν είναι ένα απλό «δυστύχημα»! Όλα αυτά τα χρόνια, από τον Έβρο και την Λέσβο έως την Κρήτη γινόμαστε μάρτυρες ενός διαρκούς εγκλήματος! Μετανάστες πνιγμένοι, πρόσφυγες νεκροί, πνιγμένα παιδιά που τα όνειρα τους βυθίστηκαν στα αμπάρια ενός πλοίου. Οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος είναι γνωστοί!. ΝΑΤΟ – ΕΕ – κυβερνήσεις, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και οδηγούν στα καραβάνια εκατομμυρίων ξεριζωμένων. 

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας! Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, το θάνατο στις καρότσες, τους πνιγμούς στο Αιγαίο! Για μία ακόμη φορά και με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται το σύνθημα που φωνάξαμε πολλές ακόμα φορές. «Ή τα κέρδη τους ή οι Ζωές μας». Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες του ΕΜΠ ξεκαθαρίζουμε ακόμα μια φορά ότι επιλέγουμε τις ζωές των πολλών! 

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου. 

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, να τους επιτρέπεται να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού. 

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές!»