Απόφαση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών ΥΔ ΕΜΠ – 21/11/2023

Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας – Μαζικοποιούμε τις συλλογικές μας διαδικασίες

Συμμετέχουμε στις εκλογές του Συλλόγου μας στις  13-14/12!

Καμία ανοχή – καμία αναμονή στην πολιτική που βάζει εμπόδια στα όνειρα μας

Οι δράσεις του Συλλόγου μας εκτυλίσσονται σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς η εκρηκτική κατάσταση στη Μ. Ανατολή και στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο δείχνει ότι η ευρύτερη γειτονιά της χώρας μας είναι ένα καζάνι που βράζει. Συμπληρώνουμε ένα μήνα από την εισβολή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στη Γάζα, με πάνω από 11.000 νεκρούς Παλαιστινίους και εκατομμύρια εκτοπισμένους από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να συνεχίζει το έγκλημα έχοντας την πλήρη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του Ισραήλ έχει ως εξής: περισσότεροι από 11.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τα 4.500 ήταν παιδιά. Οι τραυματίες είναι πάνω από 27.500, ενώ οι εκτοπισμένοι άμαχοι ξεπερνούν το 1,5 εκατ., από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για το διαχρονικό ισραηλινό έγκλημα ενάντια στους Παλαιστίνιους. Γιατί ενίσχυσαν τις παντός είδους σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, μπήκαν μπροστά στους ευρω-ατλαντικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς, στήριξαν το κράτος-δολοφόνο ως στρατηγικό εταίρο. Αγνόησαν το ομόφωνο ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ μπαίνει πιο βαθιά στα ΝΑΤΟικά σχέδια, καθώς έχει στείλει την ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ συνοδεία στο ΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο που στηρίζει την επίθεση στους Παλαιστινίους, ενώ και άλλα ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή έτοιμα να εμπλακούν. Ακόμα, παραχωρούνται όλες οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα. Ήδη χρησιμοποιείται η βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα απογειώνονται συνεχώς για παροχή πληροφοριών σε Ισραήλ – ΗΠΑ. Στο άψε-σβήσε η κυβέρνηση μετατρέπει σε αμερικανική βάση αεροσκαφών το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Το πρόβλημα της χρόνιας υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ, σε συνδυασμό με τη βαθύτερη εμπορευματοποίηση του Πανεπιστημίου, το οποίο λειτουργεί όλο και περισσότερο με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια έχει εντείνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε Υποψήφιος Διδάκτορας κατά την εκπόνηση της διατριβής του. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίες αποτελούν καθεστώς, με τους συναδέλφους με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι) να εργάζονται επί της ουσίας χωρίς κανένα δικαίωμα, π.χ. άδειες μητρότητας και λοχείας, αποζημίωση, διακοπές κτλ. για ατελείωτες ώρες, χωρίς ωράριο, γιορτές και αργίες, ενώ τα ξενύχτια και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι δεδομένα όταν πλησιάζουν τα deadline των ερευνητικών έργων, των συνεδρίων και των περιοδικών. Δεν λείπουν μάλιστα περιπτώσεις (π.χ. ΣΕΜΦΕ), όπου η αμισθί εργασία των ΥΔ θεωρείται δεδομένη. Ακόμα και η συνεισφορά μας στο εκπαιδευτικό έργο του Πολυτεχνείου μέσω του Επικουρικού Διδακτικού έργου κοστολογείται “πάμφθηνα” με 8€/ώρα μικτά και με άνω όριο τα 704€/εξάμηνο, και παρόλα αυτά κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε προβλήματα με καθυστερημένες συμβάσεις και χαμένες αμοιβές! Πολλοί συνάδελφοι καταφεύγουν σε μια ατελείωτη αναζήτηση υποτροφιών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η έρευνά τους, συχνά αναγκαζόμενοι να ασχοληθούν και με τομείς άσχετους με το ερευνητικό τους αντικείμενο, ενώ μοχθούν να ολοκληρώσουν τη διατριβή τους μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο κανονισμών και προθεσμιών που θέτουν ορισμένες υποτροφίες, κινδυνεύοντας να μην πληρωθούν ή ακόμα και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν μέρος της υποτροφίας, αν δεν προλάβουν την προθεσμία, όπως συμβαίνει τώρα με το ΙΚΥ. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που έθεσε η κυβέρνηση σε διαβούλευση, το οποίο αποτελεί νέο σοβαρό βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και των μισθωτών Μηχανικών και Επιστημόνων που αμείβονται με μπλοκάκι, όπως η πλειοψηφία των Υποψηφίων Διδακτόρων στο ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιβάλλει κεφαλικό φόρο, πολλαπλάσιο του σημερινού τέλους επιτηδεύματος, που ξεκινάει απ’ τα 1.600€, ενώ ξεπερνά τα 2300€ μετά τη δωδεκαετία απ’ την είσοδο στο επάγγελμα. Συνολικά το ελάχιστο πάγιο «τέλος παραμονής» στο επάγγελμα εκτοξεύεται πάνω απ’ τα 6.000€, μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές, ανεξάρτητα απ’ το εισόδημα των αυταπασχολούμενων Μηχανικών. Δεν αφήνει αλώβητους ούτε τους αυταπασχολούμενους με ένα σχετικά καλύτερο εισόδημα, εισάγοντας το κριτήριο του «κύκλου εργασιών». Έτσι αυξάνει το φορολογητέο τεκμαρτό εισόδημα +35%, εκτοξεύοντας τη φορολογία στα 3.400€, μόλις ξεπεραστεί ο «μέσος» κύκλος εργασιών στον κλάδο.

Τις εργασιακές συνθήκες-Μεσαίωνα έρχεται να συμπληρώσει η τραγική κατάσταση που βιώνουμε σε επίπεδο υποδομών και μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις σχολές και τα εργαστήριά μας. Οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές όπως σε ρεύμα και Internet κατά καιρούς, αλλά και σε πόσιμο νερό διαχρονικά και σε όλες τις σχολές, συνθέτουν την πραγματικότητα στο ΕΜΠ. Απουσιάζουν, ακόμα, τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας σε εργαστήρια, όπως π.χ. μάσκες/γάντια στους Μεταλλειολόγους, υποδομές ασφάλειας για επικίνδυνα υλικά σε Χημικούς, Μηχανολόγους, Ναυπηγούς, έλεγχος εκπομπών Η/Μ στους ΗΜΜΥ κ.α., ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοι επωμίζονται την εκπόνηση των εργαστηριακών (συχνά και των κύριων) μαθημάτων χωρίς την παρουσία του αντίστοιχου μέλους ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ. Επιστέγασμα όλων αυτών αποτελεί η ένταση της καταστολής που έχει επέλθει το προηγούμενο διάστημα: από την ΟΠΠΙ και τις απαγορεύσεις, μέχρι τις πρόσφατες επιδείξεις του δόγματος “νόμος και τάξη” με την είσοδο της αστυνομίας στο ΕΜΠ και τις μαζικές προσαγωγές φοιτητών και ερευνητών.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας – Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος ανέπτυξε πλούσια δράση γύρω από μια σειρά ζητήματα. Κράτησε σταθερή και αταλάντευτη στάση απέναντι στον ιμπεριαλισμό, συμμετέχοντας σε όλες τις αντι-ιμπεριαλιστικές δράσεις που αναπτύχθηκαν τόσο κατά την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία όσο και με τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, με πάγια αιτήματα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν άμεσα οι βάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, να μην σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα ή μέσο σε αποστολές εκτός συνόρων, να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενώ ανέδειξε και βγήκε μπροστά για να παύσει κάθε συνεργασία και έρευνα του ΕΜΠ για το ΝΑΤΟ. Δεν ξεχνάμε πως η πιο σημαντική συμβολή στην διεθνιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη, είναι οι αγώνες για το δίκιο μας στην ίδια μας τη χώρα! Συμπορευτήκαμε με τα ταξικά σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τα κοινά προβλήματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, όπως το δίκαιο αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία κ.α. Πλάι στους συναδέλφους μας αντιπαλέψαμε τους άδικους, αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν στη Βουλή όπως ο νόμος Χατζηδάκη, που στόχο έχει να καθυποτάξει το εργατικό κίνημα της χώρας και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, τον άθλιο νόμο Κεραμέως/Χρυσοχοϊδη που βάζει νέα εμπόδια στις σπουδές, εντείνει την καταστολή μέσα κι έξω από τα Πανεπιστήμια, τον αντεργατικό νόμο Γεωργιάδη που θέσπισε την 13ωρη εργασία, τους πλειστηριασμούς στις κατοικίες των λαϊκών οικογενειών (π.χ. στη συνταξιούχο στου Ζωγράφου) κ.α. Διεκδικήσαμε μέτρα προστασίας και ασφάλειας σε όλους τους τομείς της ζωής και της καθημερινότητάς μας, αποκαλύπτοντας τον δολοφονικό χαρακτήρα του κράτους, την πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» και τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υποδομών, που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος και βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας, όπως ζήσαμε κατά την περίοδο των ισχυρών χιονοπτώσεων στην Αττική, με το έγκλημα στα Τέμπη, την ιδιωτικοποίηση του νερού, την ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων των νοσοκομείων Παίδων, τις πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο, το ναυάγιο στην Πύλο.

Ορθώσαμε σταθερό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, με συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις στο Εφετείο για την καταδίκη της εγκληματικής-δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, περιφρουρήσαμε το ΕΜΠ από τη δράση των φασιστικών ομάδων που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και διοργανώσαμε από κοινού με τους υπόλοιπους Συλλόγους του ΕΜΠ δύο αντιφασιστικές συναυλίες και με την παρουσία της Μάγδας Φύσσα. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον ελληνικό και στους λαούς των άλλων χωρών που βίωσαν τεράστιες φυσικές καταστροφές το προηγούμενο διάστημα, με συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και ταυτόχρονα καταδίκη των εγκληματικών πολιτικών των κυβερνήσεων, όπως με τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Προμετωπίδα της δράσης μας ήταν οι δράσεις ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπορευματοποίηση του πανεπιστημίου, στη λειτουργία του με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Βγήκαμε μπροστά για να μπλοκάρουμε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, ενάντια στη θέσπιση βιομηχανικών διδακτορικών, που προσφέρουν έρευνα σε βιοηχανίες σε τιμή ευκαιρίας, ενάντια στο επιχειρηματικό μοντέλο διοίκησης με διορισμένους πρυτάνεις και manager, τις ηλεκτρονικές εκλογές, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά (π.χ. μεταπτυχιακό ΤΕΡΝΑ), την εκτόξευση του κόστους σπουδών, τη χρήση ερευνητικού προσωπικού και υποδομών προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων χωρίς κανένα όφελος για ΥΔ και τους φοιτητές του ΕΜΠ. Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στην καταστολή που ήθελε να επιβάλει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη επιχειρηματική λειτουργία, με αποκορύφωμα τον αγώνα ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους του ΕΜΠ οργανώσαμε φοιτητικά συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Σύγκλητο, Πρυτανεία), συναυλία στο ΕΜΠ, συσκέψεις στις σχολές και στα εργαστήρια για την ενημέρωση των συναδέλφων. Κάθε φορά που επιχειρήθηκε η είσοδος της ΟΠΠΙ, συμμετείχαμε στην περιφρούρηση των πυλών του ΕΜΠ, κουρελιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης, αναγκάζοντάς την τελικά να πάρει την απόφασή της πίσω. Βγήκαμε μπροστά για τα ζητήματα που αφορούσαν τις αμοιβές και την ασφάλιση των ΥΔ, όπως για τις καθυστερήσεις και τη μη-πληρωμή των υποτροφιών, για τις επιστροφές τροφείων του ΙΚΥ, τις αποζημιώσεις για τα συνέδρια, τις αμοιβές του επικουρικού κτλ. Αναδείξαμε τα χρόνια προβλήματα στις υποδομές του ΕΜΠ, τις τεράστιες ελλείψεις, όπως ζητήματα θέρμανσης-κλιματισμού στα εργαστήρια, έλλειψη πόσιμου νερού, διακοπές υδροδότησης και αποχέτευσης, απουσία μέτρων ασφαλείας και υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε εργαστήρια. Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας: να μην υπάρχει κανένας ΥΔ στο ΕΜΠ χωρίς αξιοπρεπή αμοιβή, να μην εξαναγκάζεται κανένας ΥΔ να παρέχει επικουρικό έργο αμισθί, αναγνώρισή του επικουρικού διδακτικού έργου ως διδακτική προϋπηρεσία, πλήρης ιατροφαρμακευτική ασφάλιση για όλους τους ΥΔ ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας (μπλοκάκι, υποτροφία, κτλ) κ.α. Διεκδικούμε την υπογραφή συμβάσεων εργασίας για όλους τους Υποψήφιους Διδάκτορες και ερευνητές του ΕΜΠ.

Οργανώνουμε την αντεπίθεση μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση

Η πείρα μας έχει δείξει ότι όσες μικρές ή μεγάλες νίκες κατακτήθηκαν από τους εργαζόμενους εκτός (COSCO, ΛΑΡΚΟ, e-FOOD) και εντός ΕΜΠ κατακτήθηκαν μέσα από τον οργανωμενό αγώνα, μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο χώρο μας αποτελεί η ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΜΠ και τα υπόλοιπα ιδρύματα, η οποία επιτεύχθηκε μέσα από τους αγώνες μας, σε κοινό βηματισμό με τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους υπόλοιπους Συλλόγους εργαζομένων του ΕΜΠ. Γνωρίζουμε πλέον ότι η λογική της αναμονής για μια “πιο προοδευτική” κυβέρνηση ή Διοίκηση του Ιδρύματος, που καλλιεργείται από κάποιους, έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να μπαίνουν οι δίκαιες διεκδικήσεις μας στο γύψο, οδηγεί μοιραία στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Η μόνη απάντηση στη διαρκή επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας είναι η συσπείρωση στο Σύλλογό μας, η πλατιά συζήτηση με τους συναδέλφους μας, η πραγματική αλληλεγγύη σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο Πολυτεχνείο, όπου στόχος θα είναι η ολόπλευρη μόρφωση, όπου η έρευνα και η επιστήμη θα υπηρετούν τις ολοένα και διευρυνόμενες κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των ιδιοκτητών τους. Παλεύουμε για τη μαζικοποίηση του Συλλόγου μας μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες. Βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, για υγεία, μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας και τη μετατροπή της σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων. Καμία υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά” και όποια άλλα πολεμικά πλοία βρίσκονται εκτός των ελληνικών θαλασσών. Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία με γνώμονα την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των ιδρυμάτων σε υποδομές και εργαζομένους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους ΥΔ με ουσιαστικές αυξήσεις, ανεξάρτητα από τον σημερινό τρόπο πληρωμής τους (Μισθός, ΔΠΥ, Υποτροφία κ.λπ.).
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων για όλους τους γονείς ΥΔ και ερευνητές στο ΕΜΠ.
  • Ασφάλιση για όλες τις υποτροφίες μέχρι να μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας. Να αναγνωρίζεται ο χρόνος της διδακτορικής διατριβής σαν χρόνος προϋπηρεσίας στην έρευνα και να συνυπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
  • Κατάργηση του επικουρικού διδακτικού έργο των υποψηφίων διδακτόρων με την σημερινή του μορφή. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Μέχρι τότε, πληρωμή κάθε ώρας επικουρικού, όπως προβλέπεται από το νόμο, αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και ουσιαστική εκπαίδευση των ΥΔ στην διδασκαλία.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας σε σχολές και εργαστήρια. Με εξασφάλιση των απαραίτητων προδιαγραφών, των υποδομών, με ελέγχους ποιότητας περιβάλλοντος εργασίας, την παροχή του απαραίτητου ατομικού εξοπλισμού με ευθύνη του Ιδρύματος, και ειδικά μέτρα για εργαζόμενους που εκτίθενται σε υψηλό εργαστηριακό κίνδυνο.
  • Να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση τη διάταξη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Προχωράμε σε:

  • Μαζικό κάλεσμα και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για την απόφαση της ΓΣ.

Δυναμώνουμε τη συμμετοχή στις εκλογές και τις συλλογικές μας διαδικασίες!

  • Οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό!
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις προκειμένου να μην επιστρέψει κανένας ΥΔ υποτροφία στο ΙΚΥ.
  • Συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των μικρών επαγγελματιών και επιστημόνων από όλους τους κλάδους που πλήττονται από το νέο φορολογικό ν/σ, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 13:00 μμ στο Υπουργείο Οικονομικών (προσυγκέντρωση 12:00μμ – παλιά Βουλή).
  • Διεξαγωγή των εκλογών του συλλόγου μας για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στις 13-14 Δεκέμβρη 2023